MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçmişte AKP'ye karşı yaptığı konuşmaları köşesine taşıyan Karar yazarı Ahmet Taşgetiren'e, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan yanıt geldi. Yalçın, geçmişte durumların farklı olduğunu ve siyasetin ülkede artık değiştiğini söyleyerek Bahçeli'nin söylem değişikliğini savundu.

MHP'den Karar yazarı Taşgetiren'e: Taş kafalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'in 9 Ağustos'ta "Bahçeli ve Bahçeli" başlığıyla yayımlanan yazısına tepki gösterdi.

Yalçın, "MHP, üç beş yavru gazetenin üretmeye çabaladığı fitneyle camiası sarsılabilecek partilerden değil" dedi. Yalçın, "MHP, Taşgetiren türünden taş kafalı, bağnaz ve kifayetsiz birkaç âdemin hezeyanlarının ciddiye alındığı bir sosyal yapı hiç değil" yorumunu yaptı.

Taşgetiren 9 Ağustos'ta kaleme aldığı yazıda, "Bu internet “Amel defteri” gibi bir şey. Google da onun arama motoru. Biri her şeyi hafızasına alıyor, saklıyor, saklıyor, öbürü de “hadi bul” dediğinizde arayıp tarayıp önünüze getiriyor." ifadesini kullanarak Bahçeli'nin eski açıklamasına yer vermişti.

Yalçın, Taşgetiren'e cevabının devamında "MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin geçmişte neler söylediğinden çok, bugün nerede durduğu, nasıl bir sorumlu, birleştirici ve yapıcı “devlet adamı” fonksiyonu icra ettiği, partisini nereye konumlandırdığı önem arz etmektedir. MHP, üç beş yavru gazetenin üretmeye çabaladığı fitneyle camiası sarsılabilecek partilerden değildir. MHP camiası; Ahmet Taşgetiren türünden taş kafalı, bağnaz ve kifayetsiz birkaç âdemin hezeyanlarının ciddiye alındığı bir sosyal yapı hiç değildir." dedi.

Etik Haber'e konuşan Yalçın, "Ahmet Taşgetiren’in; geçmişte Sayın Genel Başkanımızın yaptığı açıklamaları alkışlayıp arkasında duran MHP camiasında kafa karışıklığı yaratmayı, zihinlerde soru işaretleri oluşturmayı ve zamanla değişen parti politikalarının sorgulanmasını sağlamayı hedeflediği açıkça görülmektedir. Bilinmelidir ki MHP, köklü bir dava ve ülkü partisidir. Partinin siyaseti de Türkiye’nin gerçekleri ve konjonktürün dinamikleri bağlamında değişime uğrayabilmektedir. Burada esas olan, temel ilkelerin korunması ve tutarlılığın devamıdır." görüşünü savundu.

Yalçın açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye’de sistem de siyaset anlayışı da neredeyse kökünden değişmiştir. Çözüm ve barış süreci adı altında bölücü emellere su taşıyan bir yönetim anlayışı artık ortadan kalkmıştır. MHP’nin yıllardır ısrar ve sabırla üzerinde durduğu millî bütünlük ve beka endişesinin gereği olarak Türkiye, artık terörle mücadelede farklı ve haklı bir noktaya taşınmıştır. Herkesi ve her kesimi kucaklayıp “Türk milleti” potasında birleştiren milliyetçilik anlayışının ayaklar atına alındığı dönemler sona ermiştir. Türkiye’nin etrafını saran çoklu tehdit çemberi, birbirine siyasi rakip ve kimi zaman da hasım olan çevreleri beka olgusu etrafında birleştirmiştir.

15 Temmuz sonrasında, Türk toplumunda -her ne kadar bazı maksatlı çevreler bundan bilinçli olarak kaçınsa- güçlü ve kalıcı bir millî mutabakat zemini oluşmuştur. Bu bağlamda; MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin geçmişte neler söylediğinden çok, bugün nerede durduğu, nasıl bir sorumlu, birleştirici ve yapıcı “devlet adamı” fonksiyonu icra ettiği, partisini nereye konumlandırdığı önem arz etmektedir. MHP, üç beş yavru gazetenin üretmeye çabaladığı fitneyle camiası sarsılabilecek partilerden değildir. MHP camiası; Ahmet Taşgetiren türünden taş kafalı, bağnaz ve kifayetsiz birkaç âdemin hezeyanlarının ciddiye alındığı bir sosyal yapı hiç değildir. Kervan yürüyecektir vesselam…"