DİLAN ESEN Ayvalık/Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda Cumhur İttifakı (MHP) Balıkesir Belediye Başkan Adayı Nazmi Başaran’ın aday tanıtımı yapıldı. Okulun öğrencilerinin kaldığı pansiyonda ve öğrencilerin hala okulda olduğu sıralarda yapılan aday tanıtım toplantısında, pansiyonun içinde bulunan salona MHP ve Devlet Bahçeli bayrakları asıldı. Önceki gün gerçekleşen olay üzerine Eğitim Sen Ayvalık Baş Temsilcisi Halis […]

MHP’den lisede aday tanıtımı

DİLAN ESEN

Ayvalık/Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda Cumhur İttifakı (MHP) Balıkesir Belediye Başkan Adayı Nazmi Başaran’ın aday tanıtımı yapıldı.

Okulun öğrencilerinin kaldığı pansiyonda ve öğrencilerin hala okulda olduğu sıralarda yapılan aday tanıtım toplantısında, pansiyonun içinde bulunan salona MHP ve Devlet Bahçeli bayrakları asıldı. Önceki gün gerçekleşen olay üzerine Eğitim Sen Ayvalık Baş Temsilcisi Halis Çalık, “İlk etapta okulun camına büyük bir devlet bahçeli posteri asmışlardı. Öğrenciler tepki gösterince hemen indirdiler. Kaymakamlık onayıyla yapıldığına dair iddialar var ama bunu tam teyit edemedik. Biz Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi edinme amaçlı bir dilekçe vermeyi düşünüyoruz. Dilekçede ‘Aday tanıtımının öğrencilerin bulunduğu saatte, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde mi yapıldığını yoksa okul yönetiminin kendisinin mi yaptığını öğreneceğimiz, eğer okul yönetimini bilgisi dahilinde yapıldıysa, yönetime karşı soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?’ diye dilekçeyle başvurmayı düşünüyoruz” dedi.

‘İkiyüzlü davranıyorlar’

Bu gibi olaylarla Türkiye’de daha önce de yapıldığını belirten Çalık, “Bizim üyelerimize, kendi özlük haklarıyla ilgili yaptıkları basın açıklamalarında hükümet aleyhine slogan attı diye ‘siyasi parti lehine aleyhine çalışmak’tan ceza veriyorlar. Devletin kurumunu öğrencilerin de bulunduğu saatte siyasi bir partinin hizmetine açmaları da bu yasağın kapsamında olmalı. Bence iktidar ve ortaklarına gelince kamu binasını buraya açan yöneticiler siyasi parti yararına çalışmış oluyorlar. Bu anlamda ikiyüzlü davrandıklarını düşünüyoruz. Bunu da teşhir etmek için elimizden geleni yapacağız” ifadesinde bulundu.