CHP ve HDP’li üç ismin milletvekilleri, Meclis’e bir anda getirilerek okunan tezkerelerin ardından düşürüldü. Muhalefetin bilgisi olmayan bu hamle için sabah saatlerinde MHP’li vekillere, “Bugün önemli bir konu görüşülecek, Meclis’te olun” talimatı gittiği öğrenildi.

MHP’den vekillere "Önemli bir konu var, Meclis’te olun” talimatı gitmiş!

BirGün ANKARA

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği, bugün Meclis’te okunan tezkere ile birlikte düşürüldü. Muhalefetin bilgisi olmayan bu hamlenin arka planına dair dikkat çeken bir bilgiye BirGün ulaştı. Buna göre MHP’li vekillere bu sabah, “Önemli bir konu görüşülecek, Meclis’te olun” talimatı gitti. Konuya ilişkin ayrıntılar ise MHP’li vekillerle paylaşılmadı.

CHP ve HDP’li üç ismin milletvekilliği, bir anda Meclis gündemine getirilen tezkerelerin okunmasıyla düşürüldü. CHP ve HDP, vekilliği düşürülen isimler hakkında Yargıtay tarafından onanmış cezalar bulunsa da Anayasa Mahkemesi sürecinin devam ettiğini vurgulayarak yapılan uygulamayı ‘darbe’ olarak nitelendiriyor.

Konunun gündeme gelme zamanlamasına dair dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

BirGün’ün edindiği bilgilere göre bu sabah parti yönetimi tarafından MHP milletvekillerinin tek tek arandığı ve bugün Meclis’te olmasının istendiği öğrenildi. “Önemli bir konu görüşülecek” denilerek hiçbir ayrıntının MHP’li milletvekilleriyle paylaşılmadığı da gelen bilgiler arasında.

AKP’den yansıyan kulis bilgilerine göre ise, iktidar partisine mensup bazı milletvekillerinin söz konusu uygulamanın gündeme getirileceğinden 1-2 gündür haberi vardı. Ancak AKP içinde de yaygın bir bilginin söz konusu olmadığı aktarıldı.