MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepki çeken ‘bölücü kebapçı’ çıkışına 'açıklık' getiren MHP'li bir yetkili, Bahçeli'nin “işi kebap gibi olanlar, işsizlik için elini taşın altına koymayanlardan” bahsettiğini söyledi.

MHP, Devlet Bahçeli’nin 'bölücü kebapçı' çıkışına 'açıklık' getirdi

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepki çeken ‘bölücü kebapçı’ çıkışına ilişkin MHP’li bir yetkili ile görüştüğünü ve Bahçeli’nin “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” ifadesiyle neyi kast ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Çiçek, MHP'li bir yetkili ile görüştüğünü ve yetkilinin Devlet Bahçeli’nin tartışma yaratan ifadelerinde “işi kebap gibi olanlar, işsizlik için elini taşın altına koymayanlardan” bahsettiğini söylediğini aktardı.

Çiçek’in aktardığına göre, ismi açıklanmayan MHP'li yetkili, Bahçeli’nin söz konusu ifadesi hakkında, “Adanalı kebap düşkünü ve kebapçı esnaflarıyla en yakın olan bir lider nasıl olur da kebapçıları hedef alır... Oradaki kasıt işi kebap gibi olanlar, işsizlik için elini taşın altına koymayanların işsizlikte katkıları var anlamındadır” diye konuştu.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, dün (5 Ekim) grup toplantısında yaptığı konuşmasında kullandığı “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” ifadesi tartışma yaratmıştı.

Bahçeli, şunları söylemişti:

“Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Bir eli yağda, diğeri balda, yediği önünde, yemediği ardında, bir giydiğine bir daha dönüp bakmayan, ama sırayı siyaset alınca sahte vicdan ve merhamet edebiyatı yapan bir avuç kaymak tabakadan, imtiyazlı azınlıktan, merdane gibi dönen devrimci bozuntularından öğreneceğimiz de hiçbir şey yoktur.”