Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Diyarbakır'da gezdikten sonra Türkçe bilmeyen bir kadının Devlet Bahçeli'nin adını duyunca dua etmeye başladığını ileri sürdü.

MHP, Diyarbakır'ı gezdi


MHP İstanbul vekili Arzu Erdem, partisinin Siirt kongresine katıldı. Parti üyeleriyle birlikte Diyarbakır’a geçen Erdem, MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Erdem, daha sonra Sur ilçesinde gezdi.

Erdem,kendileri için en önemli anlardan bir tanesinin bugün Ziya Gökalp müzesini gezmek, olduğunu belirterek , “Burada bu fotoğrafı çekmek bu kadar gerçekçi bizim vatanda şairimiz, bizim için Türk dünyası açısından çok önemli eserler bırakmış Ziya Gökalp’imizin burada ruhunu hissedebilmek bizim için çok kıymetli," dedi.

Erdem, ilginç bir iddia da ortaya attı. "Diyarbakır’da çok farklı bir iklim var. Milliyetçi Hareket Partisine karşı, liderimize karşı, Devlet Bahçeli Beyefendiye karşı muazzam bir teveccüh var" diyen Erdem, "Türkçe bilmeyen bir annemiz ben Devlet Bahçeli deyince ellerini kaldırdı, ‘Allah Allah’ dedi. Ve dua etmeye başladı. Hiç fark etmiyor. Biz bir birimizi anlıyoruz, gönüllerimiz bir” ifadelerini kullandı.

MHP'liler daha sonra kentten ayrıldı.