MHP, Akdeniz'in doğusu ile Ege Bölgesi'nde CHP karşıtı toplantılar organize edecek.

MHP, Ege ve Akdeniz'de CHP karşıtı propaganda çalışmalarını başlatıyor

MHP, muhalefete karşı propaganda yapmak üzere "Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları" programını İzmir'den başlatacağını duyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, özellikle Akdeniz bölgesinin doğusundaki ve Ege bölgesindeki ilçelerde yoğunlaşacak toplantılardan ilkinin 18 Şubat'ta İzmir'in Bayraklı ilçesinde düzenleneceğini bildirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce bu toplantılar için "Bilhassa, CHP'nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde çalışacağız. CHP'nin Atatürk'ten kopuşunu izah edeceğiz. CHP'nin gerçek yüzünü her yerde, her yöremizde anlatacağız. HDP ile ittifakını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağını koparmasını anlatacağız. CHP'nin neye dönüştüğünü, kaynağından nasıl koptuğunu izah edeceğiz." demişti.

MHP açısından "Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları"na İzmir'in Bayraklı ilçesinden başlanmasının sembolik anlam ifade ettiğini, bir mesaj taşıdığını söyleyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, devletin bekasına ve milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik çağrısı içermektedir. Toplantılarda, Türkiye'yi ve özellikle de siyaseti yeniden dizayn ederek meşru yönetimi değiştirmek isteyen küresel emperyalizmin çıkarları doğrultusunda hareket eden arızalı muhalefete karşı partimizce bayrak açıldığı ilan edilecektir. Milli iradenin 2023'te bir kez daha tecellisi yolunda milletimiz, MHP'de ve bu iradeyi temsil eden Cumhur İttifakı'nın siyasi bayrağı altında toplanmaya davet edilecektir. Bilindiği gibi bayrak, milli birlik ve beraberliğimizi temsil eden kutsal bir simgedir. Türk vatanının birlik ve bütünlüğünü temsil eden al bayrağın ülkemiz sınırları içinde sonsuza kadar dalgalanacağına inandığımız gibi, toplantılarda, Cumhur İttifakı'nı vücuda getiren milli iradenin de siyasi hayatımızda uzun yıllar boyunca bir bayrak gibi dalgalanacağı anlatılacaktır."

Toplantıların, "Cumhur İttifakı'nı zaruri kılan milli mutabakat zeminini dağıtmak isteyen iş birlikçi muhalefet anlayışına karşı MHP teşkilatlarının tuttuğu bayrak nöbetinin göstergesi" olacağını söyleyen Yalçın, MHP kadrolarının varlığını, milletin bekasına ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne adadığını iddia etti.

Yalçın, şunları kaydetti:

"MHP, milletimizin siyasette tüten ocağıdır. MHP, milli vicdanın aksisedasıdır. MHP, milli varlığımızın sigortasıdır. Tarihin üzerimize yüklediği bu büyük misyona dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bekamıza dönük tehditleri görmezden gelmedik, gelmeyeceğiz. 53 yıldır olduğu gibi ülkemizin kutlu değerlerini aşkla, şevkle muhafaza edeceğiz."