Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili MHP ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesinde de Ateş’in suikasta uğramasıyla ilgili bir haber yer almadı. AKP de olaya sessiz kaldı.

MHP kampında Sinan Ateş sessizliği

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in dün Ankara'da evinden çıkarken motosikletli bir şahıs tarafından öldürülmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları’nın konuyla ilgili bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti.

2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda yaralanan Sinan Ateş kaldırıldığı hastanede öldü. Arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan yaralandı. Sinan Ateş’in yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt’un silah kanununa muhalefet, 3 adet kasten yaralama, bir taksirle yaralama, bir iş yerinden ve kurumdan hırsızlık bir adet oto hırsızlığı suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

Muhalefet partileri Ateş’in ölümüyle ilgili “taziye mesajı” yayınlayıp cinayete tepki gösterirken, MHP ve Ülkü Ocakları ise cinayete sessiz kaldı. MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesi de bugünkü manşetinde eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine yer vermedi.

Konuyla ilgili MHP’li bir yetkili de açıklamada bulunmadı.

GÖREVDEN AYRILMA SÜRECİ

Cinayetin ardından Ateş'in 2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılmasıyla sonuç veren olay da yeniden gündeme geldi.

Atatürk karşıtlığıyla tanınan ve gerçek adı Niyazi Birinci olan Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1’de yayınlanan “Ya İstiklal Ya Ölüm” dizisindeki Atatürk’ün övgüsünden rahatsız olarak, “TRT'ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum ama hesabı iktidardan sorulur” diye yazmıştı.

Sinan Ateş de Twitter hesabından Bahadıroğlu’nun bu mesajına, “FETÖ’nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu’nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir” diyerek tepki göstermişti.

Sinan Ateş’in bu tepkisi üzerine Bahadıroğlu'nun AKP'nin üst kademesindeki isimlere, bu isimlerin de Bahadıroğlu'nun şikayetini Bahçeli’ye ulaştırmasıyla Sinan Ateş’in görevden alındığı öne sürülmüştü.

Sinan Ateş ise 2 Nisan tarihinde Twitter’dan yaptığı açıklamada görevden ayrıldığını şöyle duyurmuştu:

“9 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, ömür boyu taşıyacağım en kutsal unvan olacaktır. Ülküdaşlarım haklarını helal etsinler. Bu can bu bedende oldukça Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım.”

İYİ PARTİLİLİ İSİMLERLE OLAN FOTOĞRAFINI PAYLAŞMIŞTI

Sinan Ateş, saldırıdan bir gün önce, yani dün de (29 Aralık 2022) İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde bulunan Mahmut Korkmaz ve İbrahim Sungur ile çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Ateş, söz konusu fotoğrafına “Ülkücüyüm demenin zor olduğu günlerde ülkücülük davası uğruna mücadele veren davamızın aksaçlılarıyla” notunu düşmüştü.