‘MHP kaynakları’ bu kez de Dalan dedi

POLİTİKA SERVİSİ
“MHP kaynakları”, Melih Gökçek iddiasının ardından bu kez de Bedrettin Dalan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceğini basına servis etti. Dalan ise siyasete girmeyeceğini açıkladı.

AKP ile yerel seçimlerde ittifakı dağıtan MHP, basına servis ettiği iddialarla siyasete yön vermeye çalışıyor. Geçen hafta ‘MHP kaynakları’ sıfatıyla AKP’nin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara adaylığı için düşünüldüğü servis edilirken dün de Bedrettin Dalan’ın ismi basına geçildi.

Dalan reddetti
Bu haberin siyaset gündemine gelmesinin hemen ardından A Haber’e açıklama yapan Bedrettin Dalan ise, “Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “MHP her ilde her seçim bölgesinde kendi adayları ile seçime girecektir. İstanbul’dan bir sürprizimiz olabilir” demişti.

18 Temmuz 1941’de Bayburt’ta doğan Bedrettin Dalan 1984-1989 arasında ANAP’tan İstanbul’un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Dalan İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi’nin kurucusu.

Neden bu isimler?
MHP’nin Gökçek ardından yaptığı Dalan hamlesi, sadece yerel seçimler gündemli bir siyasi manevra değil. AKP ile Cumhur İttifakı’nı dağıtmayan MHP, yerel seçimlerde etkili isimler gösterebileceğinin sinyallerini vererek AKP’yi ittifak içinde istediği noktaya çekmeye çalışıyor. Bazı anketler de gösteriyor ki yerel seçimlerde MHP’nin desteğini alamayan AKP 2014 yerel seçimlerinin gerisine düşme tehlikesiyle karşı karşıya.