MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, zincir marketlerin fahiş fiyat uyguladığı belirlendiğinde ilk önce geçici olarak kapatılmasını, fahiş fiyatlı satışların devam etmesi durumunda ise tamamen kapatılıp, faaliyet yürüttüğü sektörde yasaklanmasını istedi.

MHP'li Akçay: Fahiş fiyat uyguladığı belirlenen zincir marketler kapatılsın
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasıyla başlayan zincir marketler ve fahiş fiyat uygulamasına dair tartışmada bu kez zincir marketlerin kapatılması teklif edildi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay yazılı bir açıklamayla, beş marketi kastederek, "Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir" dedi.

Yazılı açıklamasını sosyal medyadan paylaşan Akçay, zincir marketlerin ‘küresel güçlerin işbirlikçisi olduğunu' ve 'fahiş fiyatlarla yurttaşları kışkırtmaya çalıştığını' iddia ederek, "Küresel güçler milli çıkarlarına sahip çıkan Türkiye’ye yönelik siyasi kuşatma ve ekonomik saldırılar yapmaktadır. Terörle, darbe girişimleriyle, iç savaş senaryolarıyla, siyasi ve ekonomik operasyonlarla, rejim tartışmalarıyla Türkiye zayıflatılmak isteniyor. Küresel güçler dışarıdan saldırırken, yerli işbirlikçileri de içeriden saldırmaktadır. Yerli işbirlikçiler, kaos ve kriz çıkartarak toplumda karamsarlık ve umutsuzluk oluşturmaya, ekonomik operasyonlar ve fahiş fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

"LİDERİMİZİN AÇIKLAMALARI YERİNE ULAŞMIŞ"

Devlet Bahçeli’nin zincir marketler açıklamasına karşılık vermesinin ardından MHP tarafından hedef alınan ve dün Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa eden BİM CEO’su Galip Aykaç hakkında, “Anlaşılan odur ki, Liderimizin açıklamaları yerine ulaşmış, BİM İcra Kurulu Üyesi sıfatını taşıyan ve gözünü vatandaşlarımızın sofrasına diken spekülasyoncu Galip Aykaç maskesini düşürerek gerçek yüzünü göstermiştir” diyen Akçay devamında şu ifadeleri kullandı:

"Galip Aykaç denen meczup, geçen hafta başkanı olduğu Gıda Perakendecileri Derneği’ni de arkasına almış ağzından salyalar saçarak tehdit ve hakaretler yağdırmıştır.

Elindeki ekonomik gücü ülkesine ve milletine karşı kullanan, fahiş fiyat artışlarıyla vatandaşların kanını emen, FETÖ ağzıyla konuşarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Partimize istikamet çizmeye çalışan Galip Aykaç gibi meczuplar adalet karşısında er geç hak ettiği cezayı alacaktır."