MHP'li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Adalet Bakanlığı'na gönderdiği dilekçe ile Silivri Cezaevi’ni adının değişmesini talep etti. Yılmaz, dileçesinde, "Üzülerek ifade etmek isteriz ki bugün Silivri cezaevi ile bilinir ve tanımlanır bir hale gelmiştir. Silivri kamuoyunun ortak bir talebi ve beklentisi olan Silivri Cezaevi'ni adının 'İstanbul Batıkapısı' olarak değiştirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim" ifadelerine yer verdi.

MHP'li başkan, Adalet Bakanlığı'na dilekçe gönderdi: Silivri Cezaevi'ne yeni isim önerisi

İstanbul Silivri Belediye Başkanı MHP'li Volkan Yılmaz, "Silivri Cezaevi’nin adının değiştirilmesi talebini içeren dilekçeyi, Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Yılmaz, Adalet Bakanlığı'na gönderdiği dilekçede, Silivri kamuoyunun ortak isteği ve beklentisi ile Silivri Cezaevi'nin adının 'İstanbul Batıkapısı' olarak değiştirilmesini talep etti.

Türkiye'nin 26 ilinde örneklemeler ile yapılan araştırmada, Silivri'yi 'İstanbul'un güzel bir ilçesi', 'sahil', 'yazlıklar' diye hatırlayanların oranının yüzde 4,1 iken 'cezaevi' olarak hatırlayanların oranının yüzde 54,6 olduğunu belirten Yılmaz, "Üzülerek ifade etmek isteriz ki bugün Silivri, geçmişte olduğu gibi İstanbul'un yanı başında sakin, huzur, tatil, yeşil, deniz, yoğurt kelimeleri hatırlanan ve tarif edilen bir ilçe değil cezaevi ile bilinir ve tanımlanır bir hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

'SİLİVRİ, CEZAEVİ İLE TANINIR HALE GELDİ'

Yılmaz, dilekçesinde şunları kaydetti:

"1.12.2021 tarihi itibariyle adrese dayalı nüfus tespitine göre 209 bin 103 nüfusa sahip olan ilçemiz, haziran ve ekim aylarında yazlıkçı ve tatilcilerinde katılımı ile yaklaşık 600 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi kayıtlara göre Bizans ve Osmanlı dönemlerinde İstanbul’un sayfiye yeri olan Silivri’nin bu özelliği cumhuriyet döneminde de şekil değiştirerek devam etmiştir.

Üzülerek ifade etmek isteriz ki, bugün Silivri geçmişte olduğu gibi İstanbul’un yanı başında sakin, huzur, tatil, yeşil, deniz, yoğurt kelimeleri ile hatırlanan ve tarif edilen bir ilçe değil cezaevi ile bilinir ve tanımlanır bir hale gelmiştir.

İnsanlar üzerinde oluşmuş bu olumsuz algının, ilçemizin tanınması, çekim merkezi haline gelmesi ve gelişmesi açısından negatif bir etkisinin olduğu, Silivri de yaşayan herkesin ortak düşüncesidir. Hemşerilerimizin ve değişik kurum ve STK'ların bu yöndeki düşünceleri değişik zaman ve yerlerde devlet görevlilerine, bakanlarımıza tarafımızdan iletilmiş ve Silivri ilçemizin bu olumsuz algıdan kurtulması için cezaevinin adının değiştirilmesi talep edilmiştir. Silivri kamuoyunun ortak bir talebi ve beklentisi olan Silivri Cezaevi'ni adının 'İstanbul Batıkapısı' olarak değiştirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim."

DHA