Mahkeme kararıyla imar planı iptal edilen MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına ait alanın eko turizm alanı olarak imara açılma talebi yeniden belediye meclisi gündemine getirildi

MHP’li Ergün’ün kızına rant teklifi
Fotoğraf: BirGün

Berkay SAĞOL

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca Mahallesi’ndeki, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına ait olan arazi için yeniden imar planı hazırlanmak isteniyor. Manisa’da son dönemin en büyük rantı olarak belirtilen alanın eko turizm için imara açılması daha öncede gündeme gelmiş ve yargı kararıyla iptal edilmişti.

CHP tarafından Manisa 2. İdare Mahkemesi’ne açılan davada, imar planları iptal edilmesine rağmen imar planının yeniden çıkarılması ile ilgili gündem maddesi Yunusemre Belediye’si Meclis Toplantısı’nda görüşüldü.

Eko Turizm Alanı faaliyeti yapılmasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Teklifinde ilgili yönetmelik gereğince karara bağlanması talebi oy çokluğuyla İmar Komisyonu’na sevk edildi.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, Cengiz Ergün’ün çok fütursuzca hareket ettiğini söyleyerek, “Ergün’ün bir daha seçilemeyeceğinin farkında olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden giderayak vurgun yapmaya çalışıyor. Dört tarafı ormanlık alanla çevrili, kadastral yolu dahi bulunmayan ve sırf Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait diye koca dağ delinerek, yüzlerce yıllık ağaçlar katledilecek. Yunusemre Belediye Meclisi’nin gündemine birden çok kez gelen ve açtığımız idari davada, mahkemece haklı bulunup davayı kazandığımız ve iptal ettirdiğimiz bu rezil eko turizm planı Dr. Mehmet Çerçi yerine Meclis’e başkanlık yapan AKP Grup Başkanvekili Muhammed Arif Alkan’ın oyunun mevzuat gereği 1 fazla sayılması sebebiyle, imar komisyonuna havale edildi. Bir sonraki oturumda bu rant planının kabul edilip edilmemesi yine Meclis’te oylanacak” dedi.

‘YİNE DAVA AÇACAĞIZ’

Arcak şunları söyledi: “Mahkemelerdeki yenilgiyi hazmedemeyen Cengiz Ergün, tekrardan Meclis’e rant, peşkeş ve usulsüzlük abidesi bu eko turizm planını getirdi. Cengiz Ergün’ü ve şürekâsını utanmaya ve arlanmaya, tüm Meclis üyelerini de vicdanlarına ve adalete göre karar vermeye davet ediyoruz. Bir sonraki toplantıda aynı mücadeleyi vereceğiz. Hem siyasi hem de kamuoyu baskısını oluşturacağız. Onlar rahat rahat el kaldıramayacak. Yine de her şeye rağmen geçerse tekrar dava açacağız.”