MHP’li üye: AKP’li üyenin tesisi kaçak

Haber Merkezi

Elazığ Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi Behçet Hikmet Susmaz, AKP’li meclis üyesi Mehmet Tügen’e ait benzin istasyonun yanına yapılan ek tesisin kaçak olduğunu söyledi.

Duvar’ın haberine göre, Elazığ Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP’li Susmaz, merkeze bağlı Salıbaba Mahallesi’nde AKP’li meclis üyesine ait akaryakıt istasyonun yanındaki ek tesisin kaçak olduğunu iddia etti.

AKP’li Tügen’in ‘meclisten geçmiş gibi tesis yaptığını' belirten Susmaz, şöyle konuştu:

“2016 yılında akaryakıtla ilgili yasal olmayan bir imar planı yapılmış. Konut alanı orası. Seçime üç ay kala imar tadilatı yapılmış, biz o zaman da karşı çıktık. Orası akaryakıt alanı olarak ilan edilmiş, işlenmiş. Bu akaryakıt alanının ölçüleri, ebatları yönetmeliklere uygun değil. Ondan sonra imar tadilatı teklifi gelmiş. Teklif meclise gelmeden geri çekilmiş. Ondan sonra yandaki parseli satın almış. Yandaki parselle ilgili bir teklif getirmiş. Bu yandaki parselle ilgili de daha meclise gelmeden, görüşülmeden burada tesis yapmış. Yolları yapılmış benzin istasyonunun. Dolgular ve asfalt yapılmış. Şimdi oraya helikopter iner. Orada günlerce iş makinaları çalışmış. Ondan sonra yanındaki ‘satın aldım’ dediği yeri de akaryakıt istasyonuna katmak istemiş. Tadilat teklifi yapmış, teklif daha meclis gelmeden yine geri çekmiş. Ve bu arkadaşımız meclisten geçmiş gibi orada tesis yapıyor.”