Soru önergelerine link göndererek yanıt veren Berat Albayrak, MHP’li İsmail Özdemir’in bir soru önergesine de aynı şekilde cevap verdi. 7 sorudan sadece 1’ine yanıt alabildiğini söyleyen Özdemir, yanıtsız kalan 6 soruyu yeniden Albayrak’a gönderdi.

MHP’li vekil ile Berat Albayrak arasında ‘link’ gerginliği: Soruları bir daha gönderdi

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen yerel medyanın sorunlarını Meclis gündemine taşıyarak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Özdemir, önergesinde, “Görsel yahut yazılı faaliyet gösteren yerel medyaya acilen destek verilmesi ve bu kuruluşların en azından nefes almalarının sağlanması gerekmektedir” diyerek, Albayrak’a 7 soru yöneltti.

Kendisine yöneltilen soru önergelerine internet sitesi link’i göndererek yanıt veren Berat Albayrak, AKP’nin ortağı MHP’nin Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’e de yanıt için aynı yolu kullandı.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın Berat Albayrak’ın bu tutumuna, MHP’li Özdemir’den tepki geldi. Linki inceleyen MHP’li vekil, sorduğu 7 sorudan sadece birine yanıt alabildiğini belirtti. Sorularına yanıt alabilmek için yanıtsız kalan 6 sorusunu yeniden yönelterek, Albayrak’a ikinci bir önerge veren Özdemir, şunları kaydetti:

‘BİLGİ BULUNMUYOR’

“Vermiş olduğum soru önergesine bakanlığınız tarafından ‘Soru önergesinde bahsi geçen hususlara ilişkin bilgiler; https://www.bik.gov.tr/basin-ilan-kurumunun-gazeteleri-rahatlatacak-destek-paketi/ adresinde yer almaktadır’ şeklinde cevap verilmiştir. Yapılan incelemede de sadece ‘Basın çalışanlarına ve işsiz kalanlara Basın İlan Kurumu vasıtasıyla maaş desteği verilmesi ve tüm medya çalışanlarına bir yıllık maaşlarının yarısı kadar, isteğe bağlı olarak, uzun vadeli faizsiz kredi desteği verilmesi sağlanabilir mi?’ sorusuna ilişkin bilgilerin bulunduğu ama diğer sorulara ilişkin bir bilgi bulunmadığı görülmüştür.”