MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, enflasyonun tüm dünyanın sıkıntısı olduğunu söyleyerek "Ekonominin makro değerleri çok yüksek. Borsanız zirve yapmış, ihracatınız dünyada dünya ihracatının yüzde 1'ini yakalamış. Her ay 25 milyar dolarlık ihracat yapıyorsunuz, üretiyorsunuz. Merkez Bankasında rezerviniz var. Dünya küçülürken siz büyüyorsunuz," dedi.

MHP'li Yıldırım: Ekonomimiz kötü mü, değil

MHP Çankırı İl Başkanlığınca düzenlenen Geleneksel Yapraklı Yayla Şenlikleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da katıldı.

Yıldırım, ekonomik sıkıntıların dünyanın çivisinin çıkmasından kaynaklandığını söyleyerek Türkiye'nin ekonomisinin çok iyi durumda olduğunu savundu.

Yıldırım, "3 yıl evvel bir imtihan başladı. Allah bu imtihanı maske ile başlattı. Kimsenin göremediği, tutamadığı, bilinmeyen bir virüs çıktı, geldi, bütün dünyayı zapt etti. Milyonlarca insan öldü, ölmeye devam ediyor. Hala da geçmiş değil. Virüsün çıktığı ilk gün, salgının başladığı ilk günü unutmayın. İlk günden itibaren bizim bilim adamlarımız, sağlık teşkilatımız, Sağlık Bakanlığımız ve dünyadaki bütün kuruluşların hepsinin ilk tedbiri insanları eve kilitlemekti. Afetler var, sel afeti oluyor, yangın afeti oluyor ama bunlar insanlık için bir felaket. Üç felaket üst üste geldi, dünyanın çivisi çıktı. Dünya ters düz oldu. Ne getirdi bu, önce gıdaya erişim zorlaştı. Emtiaya, hububata erişim zorlaştı. Üretmedin üretmeyince pahalandı. Arkasından savaşla birlikte enerji fiyatları zirve yaptı. Doğalgaz fiyatı bir yılda 7-8'e katlandı. Şu anda bizim için, bazıları için de yok. Almanya, Fransa, İngiltere için doğalgaz yok. Para ile de yok, 'vermiyorum' dedi. 'Sen pahalı alıyorsun, ama Almanya'ya vermiyorum diyor' Rusya. Öyle bir devirde yaşıyoruz ki paranın para etmediğini herkese Allah gösterdi. Avrupalılara da parasının para etmediğini gösterdi." gibi bir takım söylevlerde bulundu.

Enflasyon ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "Bu dünyada enflasyon patladı. Dünyanın dengesi bozuldu. Bütün dünyada son 40 yılın enflasyonu var. bizde de var. Biz dünyadan ayrı değiliz. Biz de bu dünyanın bir parçasıyız. Eğer dünyada gıdaya erişim zorsa bizde de zor. Dünyada enerji fiyatları yukarı çıktıysa, bizde de çıktı. Sonuç itibariyle bugün bir ciddi şekilde yüksek enflasyonla karşı karşıyayız. Ekonomimiz kötü mü, değil. Ekonominin makro değerleri çok yüksek. Borsanız zirve yapmış, ihracatınız dünyada dünya ihracatının yüzde 1'ini yakalamış. Her ay 25 milyar dolarlık ihracat yapıyorsunuz, üretiyorsunuz. Merkez Bankasında rezerviniz var. Dünya küçülürken siz büyüyorsunuz. Ama enflasyonla ilgili sıkıntı var mı, var. Burada bütün mesele, bu enflasyona fakiri fukarayı emekliyi ve dar gelirliyi ezdirmemek, hedefimiz de budur" diye konuştu.