Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ soruşturması savcısı MHP ve Ülkü ocakları tarafından tehdit edildi. Adalet Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu, tehditlere karşın 2 gündür sessizliğini koruyor. Sessizliğin arka planında Cumhur İttifakı'nın zarar görmesi endişesi yattığı konuşuluyor.

MHP’liler, Özdağ’a saldırıyı soruşturan savcıyı tehdit etti, Adalet Bakanı ve HSK sessiz kaldı

MHP’li isimler, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın uğradığı silahlı ve sopalı saldırıyı soruşturan savcı Alparslan Tufan’a yönelik sosyal medyadan bir görsel tasarlayarak, “Serok Ahmet’in savcısı mısın?” dediler. "Boğulacağı suda kulaç atmasın" şeklindeki tehditlere rağmen Adalet Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu ise 2 gündür sessiz. Gazeteci Alican Uludağ, sessizliğin arka planında Cumhur İttifakı endişesi yattığının kulislerde konuşulduğunu aktardı.

Soruşturma ardından MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Ankara Başsavcı vekili Alparslan Tufan Adalet Bakanlığına mı? Yoksa Serok Ahmet’e mi bağlı çalışıyor?” diye yazdı.

“BOĞULACAĞI SUDA KULAÇ ATMASIN”

Profilinde “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” yazan Ömer Şanlı ise savcı Tufan'ı tehdit etti.

Şanlı, “Alparslan Tufan neyi amaçlamaktadır? Savcı Tufan’a bizim öncelikli tavsiyemiz hukuka riayet etmesi, devamında da el aleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı suda kulaç atmamasıdır. Serok Ahmet ve avenelerinin ülkücüler üzerinden popülerlik çalışmasına müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ KOTRA: TUFAN GÖREVİNİ ADALET BAKANLIĞINDAN MI ALIYOR?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Murat Kotra ise sosyal medya hesabından “Başsavcı vekili Alparslan Tufan görevini Adalet Bakanlığı’ndan mı alıyor? Yoksa Serok Ahmet gibilerinden mi? Alparslan Tufan kimin adamıdır?” diye sordu.

SORUŞTURMA AÇMAMA KARARI VE CUMHUR İTTİFAKI KORKUSU

Gazeteci Alican Uludağ, ankaragazetecisi.com’da yayınladığı analizinde, “Ankara Adliyesi’nde savcının tehdit edilmesine ilişkin konu görüşüldü. Ancak savcıya tehditlere karşı ‘soruşturma açmama’ kararı alındı” bilgisini verdi.

Uludağ, Adalet Bakanlığı ve HSK’nin sesiz kalma gerekçesine dair ise şunları yazdı: “Gerek Adalet Bakanlığı, gerek HSK gerekse de Ankara Başsavcılığı’nın bu olaya karşı sessiz kalmasıyla ilgili kulislerde ilginç yorumlar yapıldı. MHP’lilerin savcıyı tehdit etmesine karşın herhangi bir açıklama yapılmamasının perde arkasında, olası açıklamanın Cumhur İttifakı’na zarar vereceği endişesinin yattığı öğrenildi.”

NE OLMUŞTU?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 15 Ocak'ta ikametinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramıştı.

Söz konusu saldırıya Gelecek Partisi başta olmak üzere birçok kesimden tepki gelmişti.

Özdağ’ın saldırıya uğradığı gün gazeteci Orhan Uğuroğlu ve Ülkü Ocakları eski başkanı Afşin Hatipoğlu da saldırıya uğramıştı.