MHP’liler Burhaniye’de düzenlenecek paneli basmakla tehdit etti, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ü hedef aldı.

MHP’lilerden HDP’li Gülüm’ün katılacağı paneli basma tehdidi!

MHP Burhaniye İlçe Başkanı Murat Kurt, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlecenek olan ve HDP İstanbul milletvekili Züleyha Gülüm’ün katılacağı “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında gerçekleşecek paneli basmakla tehdit etti.

HDP’li Milletvekili Gülüm’ü hedef alan çağrıyı yapanlardan MHP Havran İlçe Başkanlığı ise sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “HDPKK milletvekili Züleyha Gülüm'ün katılacağı paneli şiddetle kınıyoruz. Panelin iptal edilmemesi durumunda, başta Burhaniye MHP ilçe teşkilatı olmak üzere, körfezdeki tüm ilçe teşkilatları ile birlikte, panel alanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” denildi.

Panelin iptalinin talep edildiği açıklamada MHP Burhaniye İlçe Başkanı Kurt, “Kuvayi milliyecilerin vatanı, Burhaniye’mizde, 23.11.2021 tarihinde yapılması planlanan, terör ile kendini özdeşleştirmiş HDPKK milletvekili Züleyha Gülüm'ün katılacağı paneli şiddetle kınıyoruz. Bu güruha yer tahsis eden Burhaniye belediyesinin de bu yanlıştan bir an önce dönmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ'TAN TEPKİ

HDP Grup Başkanvekili Beştaş, MHP Burhaniye İlçe Başkanı Murat Kurt’un kentte yapılacak 25 Kasım paneli için yaptığı çağrıya tepki göstererek “Bu ırkçılıktır, linç çağrısıdır, açıkça suç işleme çağrısıdır" dedi.

Beştaş şu ifadeleri kullandı: "Elimize yeni bir bilgi geldi, dehşet verici. Yarın Burhaniye'de kadına yönelik mücadele ile ilgili bir panel var, İstanbul Milletvekilimiz Züleyha Gülüm de konuşmacı. Küçük ortağın Burhaniye İlçe Başkanı Murat Kurt paneli kınıyormuş. Ve Burhaniye Belediyesine bu yanlıştan dönün diyor. Eğer panel iptal edilmezse de vatanını, milletini, bayrağını seven herkesi tüm ilçe başkanlarıyla Reha Yurdakul Kültür Merkezinin önüne çağırıyor. Bu ırkçılıktır, linç çağrısıdır, açıkça suç işleme çağrısıdır. Buradan iktidara ve küçük ortağına sesleniyorum; yarın bu panel yapılacak ve bu panelde yaşanacak en küçük olaydan siz sorumlusunuz. Birinin kılına zarar gelirse bunun sorumlusu AKP ve MHP ittifakıdır."