İktidarın ekonomi politikalarına destek veren MHP'nin 'askıda ekmek' kampanyası tartışma konusu oldu. İddiaya göre kampanya en çok da 'ekonomi uçuşta' propagandası yapmaya çalışan AKP'yi rahatsız etti.

"MHP'nin 'askıda ekmek' kampanyası en çok AK Parti'yi rahatsız etti"

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, MHP'nin ekmek zamlarına "tepki" olarak başlattığı ‘askıda ekmek’ kampanyasını kaleme aldı.

Kampanyanın en çok AKP'de rahatsızlıkla karşılandığını söyleyen Zeyrek, mevcut şartlarda erken seçime gidilmesinin de imkansız olduğunu savundu.

AKP ve Tayyip Erdoğan’a koşulsuz destek veren ve başkanlık sistemine geçişle birlikte tüm sorunların çözüldüğünü iddia eden MHP lideri Devlet Bahçeli ülkede yaşanan yoksulluğu, işsizliği hatta açlığı kabul etmek zorunda kalmıştı. İki hafta önce Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yapılan eleştirilere adeta göğsünü siper eden, ekonomideki gidişatı yere göğe sığdıramayan Bahçeli’nin komşuya kuru ekmek verme çağrısı arasındaki tezat kamuoyunun gündemi oldu.

Zeyrek'in yazısında ilgili bölüm şöyle:

Anadolu'da bir zamanlar her evde ekmek pişerken, fırından somun almak ayıplanırken, bugün “hiçbir şey bulamazsak ekmek soğan yeriz” sözü dahi anlamsızlaşmışsa, yiğit bir somun ekmeğe muhtaç hale gelmişse ekmeği paylaşma zamanıdır.

“Askıda ekmek” de paylaşmanın adıdır.

Desteklediği iktidar “Türkiye uçuşa geçti” açıklamaları yaparken, Bahçeli'nin başlattığı kampanya ülke gerçeğini bütün netliğiyle gün yüzüne çıkardı.

Muhalefet aylarca uğraşsa bunu yapamazdı.

Emin olun, bilgiyle yazıyorum, kampanya en çok AK Parti'yi rahatsız etti.

Bize hep soruyorsunuz ya “erken seçim olur mu” diye…

“Askıda ekmek varken Erdoğan seçime gitmez” diyorum.

Çünkü askıda ekmek varsa Türkiye'yi halihazırda yönetenler için sandıkta iktidar yoktur."