MHP ‘ortağını’ zorlayacak

POLİTİKA SERVİSİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin yerel seçim için belirlediği bazı belediye başkan adaylarını açıkladı. MHP’nin açıkladığı isimler, geçen aya kadar yerel seçimde ittifak yapmayı düşündüğü AKP’yi zorlayacak nitelikte.

Kocamaz’a karşı Tuna
Parti, Mersin Büyükşehir Belediyesi için mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Durmaz’ı yeniden aday göstermezken yerine Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna’yı aday yaptı.

Tuna, nüfus bakımından Mersin’in ikinci büyük ilçesi olan Toroslar’ı 2004 yılından beri yönetiyor. Aktif siyasete girdiği 1995 yılından beri MHP’de çeşitli görevler de alan Tuna, 2014 seçimlerinde de Mersin Büyükşehir Belediyesi için aday adayı da olmuş, ancak Genel Merkez Tuna’yı bir kez daha Toroslar’dan aday göstermişti.

Aday gösterilmeyeceği kulislerde uzun süredir konuşulan Kocamaz’ın ise İYİ Parti ile temasta olduğu iddialar arasında. Ancak Kocamaz hakkındaki diğer iddia ise AKP’nin adayı olacağı yönünde. Her iki durumda da Kocamaz’ın karşına çıkarılacak isim olarak Hamit Tuna’nın seçilmesi, MHP’nin yerellerde iddialı isimlerle yarışa girdiğini gösteriyor.

Mevcutlarla yola devam
MHP, kendisinde olan 6 ilde ise mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. Büyükşehir belediyesi olan Adana’da Hüseyin Sözlü ve Manisa’da Cengiz Ergun’u aday gösteren MHP, Bartın’da Cemal Akın, Isparta’da Yusuf Ziya Günaydın, Osmaniye’de Kadir Kara ve Karabük’te de Rafet Vergili’yi aday olarak belirledi.

Parti, iddialı olduğu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Serdar Sevimli’yi aday gösterdi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Gürsel Yıldızkaya ile yola devam etme kararı alan MHP, Etimesgut ilçesinde de mevcut başkan Enver Demirel’i aday yaptı.

Gökçek yanıtı
Öte yandan Durmaz, basın toplantısında Melih Gökçek’in adaylığına ilişkin soruya da yanıt verdi. Durmaz, “Herhangi bir temasımız olmadı ancak bu olmayacağı anlamına da gelmez” ifadelerini kullandı.