Çalıştığı avukatlık bürosunda patronunun tacizine uğrayan kadın Avukat E.B’nin şikayetiyle açılan dosyada takipsizlik kararı verildi. Gerekçelerden biri "MHP'nin çalışmasına zarar vermek" oldu.

'MHP’ye zarar vermek' taciz davasında takipsizlik gerekçesi oldu!
Fotoğraf: Meltem Ulusoy / csgorselarsiv.org

Çalıştığı avukatlık bürosunda patronunun tacizine uğrayan kadın Avukat E.B’nin şikayetiyle açılan dosyada üç savcı değiştirildikten sonra takipsizlik kararı verildi. E.B., patron avukatın iş yerindeki odasında maruz kaldığı taciz olayında "Şüpheliyi mahrem alana sokmak" ve MHP'ye zarar vermekle" suçlandı.

Evrensel'den Burcu Yıldırım'ın haberine göre, E.B’nin avukatı Ceren Kalay Eken cezasızlığın bir parçası haline gelen takipsizlik kararlarını eleştirerek "Kadınların, çocukların adalete erişimine dair güvenlik alanı kalmadı" dedi.

"DOSYADA 3 SAVCI DEĞİŞTİRİLDİ"

E.B’nin yaşadıklarının duyulması üzerine eski ofisinin baskısıyla karşılaştığını ifade eden Eken, daha sonra araya giren başka avukatların müvekkiline "Senin hakkında uydurma suçtan suç duyurusunda bulunacaklarmış. Ama şikayetini çekersen İncek’ten bir daire verecekler" teklifi ilettiğini söyledi.

Dosyada üç savcı değiştirildiğine dikkat çeken Eken, "Sonra bir baktık dosya cinsel suçlardan özel suçlara oradan da genel suçlara gönderildi ve nihayetinde takipsizlik geldi. Takipsizliğin içeriği de rıza kavramını tartışıyor ve suç tanımlaması kısmında da 'Bir siyasi partinin çalışmasına engel olmak' ifadesi yer alıyor. T.T, 'Ben MHP’de etkiliyim. Partime ve bana zarar vermek için yapıldı' gibi şeyler yazmış ve burası ciddiye alınıp, suç kısmına yazılmış" bilgisini paylaştı.

"ŞÜPHELİNİN İFADESİ DAHİ ALINMADI"

Eken, T.T’nin savcı ya da hakim önünde ifadesinin de alınmadığına dikkat çekerek "Kişiye özel bir muameleye tabi tutuluyor. Yasaları, Anayasa’daki eşitlik ilkesini yok sayan bir karar verildi bu dosyada. Tüm bunların sonucunda müvekkilim avukatlık yapmak istemiyor, kendini artık güvende hissetmiyor" dedi.