MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Ankara’da uğradığı suikastta hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nu “sicili kabarık operasyon elemanlarının yaptıkları gazetecilik faaliyeti değil, Türkiye karşıtı başkentlerden fonlanan provokatör eylemlerdir” sözleri ile hedef aldı.

MHP yine 'Sinan Ateş' sorusu soran gazeteciyi hedef aldı: "Gazeteci kılığındaki provokatör"

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamayla, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin soru yönelten gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nu hedef aldı.

Büyükataman, “Kimi zaman gazeteci, kimi zaman da siyasetçi maskesiyle karşımıza çıkan sicili kabarık operasyon elemanlarının yaptıkları gazetecilik faaliyeti değil, Türkiye karşıtı başkentlerden fonlanan provokatör eylemlerdir" dedi.

MHP’ye karşı "karalama" yapıldığını savunan Büyükataman, "Gazeteci kılığındaki provokatörlerin, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetleri ve aziz milletimize olan düşmanlıkları da açıkça ortadadır" yorumunu yaptı.

Partisinin "ajan provokatör eylemcileri deşifre etme" ve "Türk düşmanı yabancı başkentlerin planlarını bozmaya" devam edeceğini iddia eden Büyükataman, “Maksatlı iftira kampanyaları başlatanlar ve bundan medet umanlar unutmasın ki; Türk’ün çelik iradesi, Amerika’nın sesi olan yerli işbirlikçileri yenecektir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Devlet Bahçeli'ye Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışmalarına ilişkin Bahçeli'ye soru yöneltmişti. Bahçeli ise verdiği yanıtta, "Beni dinlememişsiniz, o anlaşılıyor" demişti.

Bahçeli, Sinan Ateş cinayetinde MHP'nin suçlanmasına ilişkin bir soru soran Yazıcıoğlu'nu "Hadi işine bak" diyerek terlemişti.

Bahçeli'nin 'cevabının' ardından korumalar ve MHP'liler, gazetecileri iterek uzaklaştırmıştı.