Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan ve Avrupa Birliği'nin "mültecilere kapadığı kapıları teröristlere sonuna kadar açtığı" yönündeki ifadelerine yanıt verdi. Türkiye'nin 'giderek yalnızlaştığını' söyleyen Miçotakis, "Onlar sadece Yunanistan'la değil, Avrupa Birliği, Avrupa'nın bütünü ve NATO'daki müttefiklerimizle de mücadele içerisindeler" dedi.

Miçotakis, Erdoğan'ın ifadelerine yanıt verdi: Türkiye bu oyunda yalnız

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim, Ankara ve Atina'dan gelen art arda açıklamalarla devam ediyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan ve Avrupa Birliği'nin "mültecilere kapadığı kapıları teröristlere sonuna kadar açtığı" yönündeki ifadelerine yanıt veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin 'giderek yalnızlaştığını' söyledi, diyalog yoluna geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Euronews'in aktardığına göre, kabine toplantısı sonrası konuşan Miçotakis "Karşı taraf yalan ve tehditlerine devam edebilir, ama bu oyunda yalnız... Onlar sadece Yunanistan'la değil, Avrupa Birliği, Avrupa'nın bütünü ve NATO'daki müttefiklerimizle de mücadele içerisindeler" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Bölgesel krizleri engelleyecek, çatışmaları sonlandıracak, insanları göçe zorlayan sebepleri ortadan kaldıracak hiçbir adım atılmadı. Dahası mültecilere kapanan kapılar, insanımızı katleden PKK'lı teröristler ile FETÖ'cü alçaklara sonuna kadar açıldı. Yunanistan'ın Lavrion Kampı başta olmak üzere Avrupa'nın hemen her ülkesinde, vatandaşımızın kanını dökmüş caniler himaye görüyor. Ellerini kollarını sallayarak özgürce gezebiliyor. Suriye'deki ve Kuzey Irak'taki terör yuvaları başlarına yıkıldıkça terör örgütü mensupları kimi ülkelerde kendilerine alenen yeni kamplar kuruyor. Bize komşuluk hakkından bahsedenlerin her şeyden önce bu insanlık ve demokrasi düşmanlarına göz yummaması gerekir" ifadelerini kullanmıştı.