Türkiye ile son dönemdeki gerginliğe ilişkin konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Yüksek bir sözel gerginlik var ama umarım sahada bu gerginliğe ulaşmayız" dedi.

Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Umarım sahada bu gerginliğe ulaşmayız
Fotoğraf: DepoPhotos

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan gerginliğe dair açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’nin, Yunanistan’ın Rodos, İstanköy ve Sisam adaları dahil Doğu Akdeniz’deki egemenliğini sorgulamasını tamamen mantıksız" olarak nitelendiren Miçotakis, "Düşünen tek bir insan dahi, -Türkiye'dekiler de- Yunanistan’ın Türkiye’yi tehdit edebileceğine inanmıyordur" dedi.

Yunan ERT televizyonuna verdiği özel demeçte Miçotakis, Türkiye'den gelen sert açıklamalara rağmen ülkesiyle Türkiye arasındaki ilişkinin, 2020 yazında Doğu Akdeniz'de uzun süre gerginlik yaşadığı dönemdeki seviyede olmadığını söyledi.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, Yunanistan Başbakanı, "Yüksek bir sözel gerginlik var ama umarım sahada bu gerginliğe ulaşmayız" diye konuştu.

Mantığın ağır basması halinde iki ülke ilişkilerinin kötüye gitmeyeceğini de söyleyen Miçotakis, aksi halde ülkesinin "gerekeni yapacağını" belirtti.

"Türkiye sık sık böyle bir hitabeti benimsiyor" diyen Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ülke arasında yapılması planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısını iptal ettikleri yönündeki bir ay önce yaptığı açıklamadan geri dönmesini umut ettiğini belirtti.