Windows 10 ile tarih olacağı söylenen Microsoft Paint için bugün sevindiri haber geldi. Microsoft, Windows 10 ile çok önemli adımlar atmış ve diğer sürümlerdeki fazlalıklardan birer birer kurtulmuştu. Microsoft’un bu süreçte Paint’in de fişini çekeceği söylenmiş ve bu haber Microsoft cephesi tarafından doğrulanmıştı. Ancak bugün firma aldığı karar ile Paint uygulamasının yaşam hayatına devam edeceğini […]

Microsoft Paint’in fişi çekilmeyecek

Windows 10 ile tarih olacağı söylenen Microsoft Paint için bugün sevindiri haber geldi.

Microsoft, Windows 10 ile çok önemli adımlar atmış ve diğer sürümlerdeki fazlalıklardan birer birer kurtulmuştu. Microsoft’un bu süreçte Paint’in de fişini çekeceği söylenmiş ve bu haber Microsoft cephesi tarafından doğrulanmıştı. Ancak bugün firma aldığı karar ile Paint uygulamasının yaşam hayatına devam edeceğini müjdeledi.

Windows 10 için Mayıs ayında yayınlanacak güncelleme ile Paint desteği sonlandırılmayacak. Windows’tan sorumlu kıdemli program müdür olan Brandon LeBlanc, Paint’in yeni Windows 10 sürümünde de olacağını ve uzun bir süre işletim sisteminin bir parçası olarak yayın hayatına devam edeceğini açıkladı.

Brandon LeBlanc, Microsoft’un neden böyle bir karar aldığını henüz açıklamadı. Muhtemelen Microsoft, Windows 10’da 2019’un sonuna kadar sevilen uygulamasını destekleyecek ancak 2020 yılında bu uygulamanın fişini komple çekecek.

Microsoft, fişini çekecek olan uygulaması için zaten uzun süre önce daha kapsamlı bir uygulamaya Windows 10’da yer vermişti.

Kaynak: Donanım Günlüğü