Esenyurt'taki Migros Depo işçilerinin düşük maaş dayatmasına karşı başlattığı iş bırakma eylemi, üçüncü gününde de devam ediyor. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçi temsilcilerinin Migros Depo yönetimi ile görüştüğü bilgisi aktarılırken, işçilerin, görüşme sonrası yapılacak açıklamayı beklediği bildirildi. DGD-Sen'den yapılan açıklamada, "Depo işçi meclisimizin yönetimle gerçekleştireceği görüşmeyi bekliyoruz" denildi.

Migros Depo'da işçi eylemi 3'üncü gününde: Yönetimle görüşme bekleniyor

Türkiye’de düşük maaş ve çalışma koşullarına karşı gelen emekçilerin direnişleri devam ediyor.

Migros’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD) üyesi emekçiler de daha insanca koşullarda yaşamak için başlattıkları iş bırakma eylemin 3'üncü gününde de sürdüyor.

Dün depo içinde yürüyüş geçekleştiren işçilerin eylemine Migros’un diğer depolarında çalışan emekçiler de destek verdi.

DGD-Sen'in aktardığı bilgiye göre, bugün işçi temsilcileri Migros Depo yönetimi ile bir görüşme gerçekleştiriyor. Temsilcilerin, görüşme sonrası açıklama yapması bekleniyor.

DGD-Sen'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Esenyurt Migros Depo’da dün verilen sözlerin takipçisiyiz, depo işçi meclisimizin yönetimle gerçekleştireceği görüşmeyi bekliyoruz" denildi.

İŞÇİLER NE İSTİYOR?

Migros'un Esenyurt'taki deposunu taşeron şirket Us Grup yönetiyor.

Depo çalışanları kendilerine yüzde 8 zam teklif edildiğini ve bu oranın az olmasından dolayı eyleme çıktıklarını belirtiyor.

İşçiler kendilerine uygulanan asgari ücret dayatmasına itiraz ediyor ve insanca yaşamak için daha iyi bir ücret talep ediyor.

Bu doğrultuda direnişteki emekçiler zam taleplerini yüzde 70 olarak duyurmuşlardı.

Şirket ise işçilerin brüt gelirlerine primlerle birlikte ortalama yüzde 54 zam yapıldığını öne sürerek savunma yapıyor.

Eylemi “hukuk dışı” ilan eden şirket, “İşyerinin işgal edilmesi, operasyonun durdurulması ve zarara uğratılması anlamına geldiğinden, son verilmemesi durumunda yasal süreci başlatacağımızı bildiririz” açıklamasında bulundu.

TOMA GETİRİLMİŞTİ

Geçtiğimiz gün, Migros Depo işçilerinin eyleminin ardından depoya TOMA getirildiği görülmüştü.

DGD-SEN’den yapılan açıklamada, “Esenyurt Migros Depo içine TOMA getirildi! Uyarıyoruz! Migros depo işçisi kol kola, birlikte. Sonuna kadar direneceğiz. Tek bir işçi kardeşimizin kılına dahi zarar gelmesine müsaade etmeyiz” denilmişti.