Kod 29’a karşı direnen Migros işçileri direnişlerini 74’üncü gününde İstanbul Beyoğlu’nda bulunan TÜSİAD Genel Merkezi önüne taşıdı. Yapılan açıklamada, "Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, örgütlenme hakkımıza ısrarla sahip çıkmaya devam edeceğiz" denildi.

Migros işçileri direnişi TÜSİAD önüne taşıdı

EMEK SERVİSİ

Kocaeli Çayırova’da Migros deposunda sendikalı olduktan sonra önce ücretsiz izne çıkarılan ardından başlattıkları direniş sırasında kod 29 ile işten atılan işçiler TÜSİAD Genel Merkezi önünde yaptıkları basın açıklamasında “Bizler, patronlar ve onların kuklaları siyasal iktidar karşısında çaresiz olmadığımızı biliyoruz. Örgütlenme hakkımıza ısrarla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Kod 29’a karşı direnen Migros işçileri direnişlerini 74’üncü gününde İstanbul Beyoğlu’nda bulunan TÜSİAD Genel Merkezi önüne taşıdı. Bina önünde çok sayıda çevik kuvvet polisinin olması dikkat çekti.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD-Sen) örgütlü olan işçiler, burada basın açıklaması istedikleri sırada polisler tarafından engellenmek istendi. Bu sırada işçiler polis tarafından engelledi.

Sendika açıklamasında güvenlik şube müdürü olduğu aktarılan bir kişi, yasal haklarını kullanmak istediklerini anlatmaya çalışan Sendika Genel Başkanı Murat Bostancı’ya bağırarak “Bağırma. İşçi hakkı savunmaya mı geldin serserilik yapmaya mı?” şeklinde ifadeler kullandı.

İşçiler engelleme girişimlerine rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Direnişimizin ilk gününden bu yana Migros yöneticileri ile defalarca görüşme talep ettik. Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grubu genel müdürlüğüne depolardaki ağır çalışma koşullarıyla ilgili hazırladığımız dosyamızı teslim ettik. Bir muhatap aradık. Karşılığı ise direnişçi depo işçilerini ahlaksız ilan ederek Kod 29 ile işten atmak oldu. İşçileri salgın koşullarında açlıkla terbiye etmeye çalışanlara karşı ‘İşçiler açken Tuncay Özilhan’a huzur yok’ diyerek direnişimizi Anadolu Grubu önüne taşıdık. Taleplerimizi büyük patron Tuncay Özilhan’ın gökdelenleri önünde haykırdık. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, örgütlenme hakkımıza ısrarla sahip çıkmaya devam edeceğiz, kölelik dayatmalarına boyun eğmeyecek, taleplerimiz karşılanıncaya kadar direneceğiz ve mutlaka kazanacağız.”