AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de katıldıkları toplantıda bir yurttaşı “He de geç” diyerek geçiştirdi. O anlar, açık kalan mikrofona takıldı. Konuşmanın gündem olması ardından açıklama yapan Özhaseki, aşırıya kaçan bir eleştiri hakkında "Ben de 'Bir şey söyleme' dedim" manasında ifadeler kullandığını söyledi, "Bunu alıp da abartmanın ne anlamı var bilmiyorum" dedi.

Mikrofon açık kaldı, Mehmet Özhaseki ile AKP’li başkanın yurttaşı nasıl geçiştirdiği duyuldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın kendilerine bazı sorunlarını anlatan bir yurttaşı nasıl geçiştirdiği, açık kalan mikrofona takıldı. Özhaseki, sözlerinin gündem olması üzerine açıklama yaptı.

Özhaseki, geçen 10 Eylül’de Kayseri’de düzenlenen turizm değerlendirme toplantısına katıldı. Özhaseki’nin başkanlık ettiği toplantıda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yer aldı.

Toplantının soru-cevap bölümünde, bir yurttaş Özhaseki ile Büyükkılıç’a turizmle alakalı bazı sorunlardan bahsetti. Bu sırada Özhaseki ile Büyükkılıç arasında “Bir şey deme”, “He de geç gitsin” ifadelerinin kullanıldığı bir diyalog yaşandı.

O anlar, sosyal medyada gündeme geldi.

ÖZHASEKİ’DEN AÇIKLAMA: ABARTMANIN NE ANLAMI VAR

Özhaseki’nin ifadelerinin sosyal medyada yankı bulmasının ardından AKP’den yazılı açıklama yapıldı.

Özhaseki'nin, Kayseri'de bir AVM açılışında, kentte gerçekleştirilen turizm toplantısına ilişkin sosyal medyada yer alan görüntülerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile arasında geçen konuşmanın art niyetli şekilde abartılarak sosyal medyada servis edildiğini savundu. Özhaseki, "Turizm toplantısında arkadaşımızın biri bana göre aşırıya kaçan bir eleştiri yaptı. Buna Memduh Bey de cevap vermek istedi. Ben de 'Bir şey söyleme' dedim. Eleştiriye ille de cevap vermek gerekmiyor. İnsanların eleştiri hakkı da var" ifadelerini kulandı.

Yapılan eleştiriyi haklı olmadığı halde olgunlukla karşıladıklarını söyleyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Memduh Bey sağ olsun beni dinleyerek cevap vermedi. Ama biraz sonra 'He de gitsin' gibi bir laf söyledi. Bunun üzerine bunu alıp o kadar büyütmenin bir manası yok. Orada ben olgunluk olsun diye 'sesini çıkarma her eleştiriye cevap verme' dedim, bu kadar. Bunu söylemek de her zaman benim hakkım. Nihayetinde eleştiri de çok haklı değildi ama ne söylediği de çok önemli değil. Birisi bir şey söylemiş, saygıyla karşılamak lazım. Çünkü orada 10-20 tane hayırlı katkıda bulunacak fikir söylendi. 10-20 tane eleştiri geldi, bu eleştirilerin hepsine cevap vermek gerekiyor mu? Hayır. O yüzden ben başkanımıza cevap vermemesini rica ettim. Bunu alıp da abartmanın ne anlamı var bilmiyorum."