Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu 30 yaşında

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) kuruluşunun 30. yılı, düzenlenen kokteylle kutlandı.

Amfi Tiyatro altında bulunan MİŞTİ çalışma salonunda düzenlenen kokteyle, MİŞTİ’ye emek verenlerle birlikte Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katıldı. Kokteylde MİŞTİ oyuncularına 30. yıl anısına birer plaket verildi.

30. yıl kutlama etkinliğinin açılış konuşmasını MİŞTİ Genel Sanat Yönetmeni Necati Eser yaptı.1989 Mart ayında MİŞTİ’nin temellerinin atıldığını belirten MİŞTİ Genel Sanat Yönetmeni Eser, MİŞTİ’nin kuruluş amacının insanları kültür ve sanatın tüketicisi olmaktan çıkartıp, bizzat üreticisi yapmak olduğunu dile getirdi.

'MİŞTİ GÜÇLENECEK'

İlk önce Milas Belediyesi içerisinde Kültür ve Sanat Kurulu oluşturulduğunu ve 17 Mart 1990 tarihi itibariyle MİŞTİ’nin çalışmalarına başladığını belirten Eser, MİŞTİ çatısı altında yapılan tiyatro çalışmalarının birçok insanın hayatını değiştirdiğini ve insanlara olumlu yönde etkileri olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bugün burada MİŞTİ’nin kuruluş yıldönümünü kutlamak için toplandık. MİŞTİ’ye ve Milas’a kazandırdıkları için bugün aramızda olmayan Milas Şehir Tiyatrosu kurucusu Nebi Uslu hocamıza teşekkür ediyor, rahmetle anıyorum kendisini" dedi.

MİŞTİ’nin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Tokat, 30 yıllık geçmişiyle Milas Şehir Tiyatrosu’nun Milas ve bölgesine ışık saçmaya devam ettiğini söyleyerek şunları kaydetti:

”Bundan sonraki süreçte MİŞTİ yoluna güçlenerek, kurumsallaşarak, emin adımlarla gitmeye devam edecek."

Gecenin sonunda MİŞTİ’ye emek verenlere teşekkür plaketleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından takdim edilirken, MİŞTİ Genel Sanat Yönetmeni Necati Eser de, Başkan Tokat’a destekleri için teşekkür ederek, günün anısına bir plaket sundu.