Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin düzenlediği "Geleneksel Çamlıca Sonbahar Yörük Şenliği" Milas'ın Çamlıca köyü/mahallesinde gerçekleştirildi

Milas’ta Çamlıca Yörük Şenliğine büyük ilgi

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin düzenlediği "Geleneksel Çamlıca Sonbahar Yörük Şenliği" Milas'ın Çamlıca köyü/mahallesinde gerçekleştirildi.

Milas Belediyesi’nin destek verdiği, Çamlıca Muhtarlığı’nın ev sahipliği yaptığı ve Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Çamlıca Sonbahar Yörük Şenliği, üçüncü kez hayat buldu.

Şenliğe, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, belediye meclis üyeleri, dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

3. Geleneksel Çamlıca Sonbahar Yörük Şenliğinde konuşma yapan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, şenliğe ev sahipliği yapan Çamlıca Muhtarı Süleyman Öz’e ve katılımcılara teşekkür ederek şöyle konuştu: “Bundan önceki iki şenlikte olduğu gibi bu şenliğimiz de dolu dolu geçti. Şenlikleri düzenlemekteki amacımız, kaybolmaya yüz tutan geleneksel Yörük kültürünü yaşatmak ve bu kültürü geleceğe taşımaktır. Hızla gelişen teknoloji, geleneksel kültürümüzü yok ediyor, yeni yetişen nesil bu kültürümüzü bilmiyor. Biz dernek olarak kültürel ve etnografik değerlerimizin hafızalardan silinmemesi için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliğimizin kurumsallaşmasını ve gelecek yıllarda daha da genişlemesini sağlayacağız.”

milas-ta-camlica-yoruk-senligine-buyuk-ilgi-622202-1.

Sunuculuğunu Yörük-Türkmen kültürü üzerine araştırma ve TV programları yapan Ramazan Kıvrak’ın gerçekleştirdiği, çeşitli etkinliklerin yer aldığı, katılımcılara yayık ayran sunulan şenlikte; İsmail Uzunoğlu, Mehmet Topçuoğlu ve Zeki Yılmaz isimli sanatçılar şenliğe katılanlara müzik dinletisi sundular.