Çınartaş Endüstri’de çalışan DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası'na bağlı 11 nakliyat işçisine destek amacıyla Milas Dayanışma Platformu açıklama yaptı, "İşçiler, işlerine sendikalı ve örgütlü olarak geri dönecekler ve haklarını almadan geri adım atmayacaklardır" dedi.

Milas’ta işten çıkarılan nakliyat işçilerine destek büyüyor

ERDEM ÖZDEN / DİDİM

Muğla’nın Milas ilçesinde Kömürcüoğlu/ Çınartaş Endüstri’de, DİSK'e bağlı Nakliyat İş sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan 11 işçi 92 gündür eylemde. İşçilere destek olmak amacıyla Milas Dayanışma Platformu dün bir açıklama yaptı. Açıklamaya Didim'den de katılım oldu.

Milas Atapark'ta düzenlenen basın açıklamasına DİSK Nakliyat İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ali Özçelik, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Tüm Emekliler Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Haydar Pınarbaşı ve Tüm Emekliler Sendikası Milas Şube Başkanı Mustafa Ali Demirci katıldı.

İŞÇİLERİN ANAYASAL HAKLARINA SAYGI DUYUN

Milas Dayanışma Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını Tüm Emekliler Sendikası Milas Şube Başkanı Mustafa Ali Demirci okudu. Sendikal hakları, ekmekleri ve onurları için direnen işçilerin yanında olacaklarını belirten Demirci, “Sendikalı olmak anayasal bir haktır ama Çınartaş işvereni işçilerin anayasal haklarını yok sayarak onları kapı dışarı etmiştir. Pandemi sürecinde sözde işçi çıkartmak yasaktı ve bu yasak süresince ne yazık ki Çınartaş’ta işçiler atılmıştır. Ama şu unutulmasın; işçiler, işlerine sendikalı ve örgütlü olarak geri dönecekler ve haklarını almadan geri adım atmayacaklardır. Biz dayanışma platformu olarak Nakliyat iş sendikasının direnişini ve mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz ve öyle sahipleniyoruz maddi manevi her türlü desteği vereceğiz. Buradan Çınartaş işverenine sesleniyoruz. İşçilerin anayasal ve yasal haklarına saygı duyun. Çünkü biz halkız, haklıyız ve kazanacağız” dedi.

İşçilerin, kıdem-ihbar tazminatları ödenmeden işten çıkarıldığını söyleyen Demirci, “Hakları gasp edilen işçiler bir de işsizlik ödeneği alamayacak şekilde işten çıkartılmış, başka bir yerde de iş bulmaları da engellenmiştir. Tüm Milas halkını işçilerle dayanışmaya çağırıyoruz. Üretenlerin karar gücü olduğu, emeğin ve emekçilerin özgürleştiği, iş cinayetlerinin önlenebildiği sömürünün son bulduğu sendikal hak ve özgürlüklerinin geliştiği bir çalışma yaşamı birlikte ortak mücadele ile örmek olasıdır. İktidarın bizleri ayrıştırma politikalarına karşı yan yana omuz omuza mücadele etmeliyiz” diye konuştu.