DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Muğla’nın Milas ilçesinde Kömürcüoğlu grubuna ait Çınartaş şirketi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, işverenlerin salgını fırsata çevirerek işçileri mağdur ettiklerini, siyasi iktidarın çıkarttığı bütün destek paketlerinin de işverenleri koruyan paketler olduğunu belirtildi

Milas’ta nakliyat işçilerinin direnişi 17’nci gününde

AYCAN KARADAĞ

Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Gruba ait Çınartaş’ta çalışmaktan kaçınma hakkını kullandıkları için işten çıkartılan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi 12 nakliyat işçisi, işe geri dönmek için direniş başlattı. DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, direnişin 17’nci gününde ise şirket önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına; DİSK Nakliyat İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Sekreter Erdal Kopal, 660 gündür direnişe devam eden Muğla Tüvtürk işçileri, Genel-İş Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, İzmir Genel-İş 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız, İPSD İzmir Şube Başkanı Nesibe Gencer, CHP Milas Gençlik Kolları Başkanı Hilmi Can Tunca, CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, Halkın Kurtuluş Partisi MYK Üyesi Yusuf Gencer, Eğitim Sen Milas Temsilcisi katıldı.

Basın açıklaması okuyan DİSK Nakliyat İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “İşçiler sokağa çıkmazken 'işveren ben sizin fazla mesai paralarını daha sonra vereceğim' diyor. İşçiler bakıyor ki paralar yatmamış. Sadece, bu paralar neden yatmamış, diye sorunca da işveren, buyurun kapı, diyor. Arkadaşlarımız sadece yasal hakkını talep ettiği için 'işinize gelirse böyle işinize gelmezse kapı' diye gösterilmiştir” dedi.

Küçükosmanoğlu ayrıca, birkaç aydır dünyanın koronavirüs salgını ile uğraştığını, birçok insanın hayatını kaybettiğini belirterek virüsten daha tehlikeli olanın işçi sendika düşmanı, halk düşmanı kapitalistlerin ve para babalarının olduğu ve sendika olarak da onlara karşı mücadele ettiklerini söyledi.