Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği, "Tane tane lezzet, damla damla sağlık" ana temasıyla 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek

Milas Zeytin Hasat Şenliği 2-3 Kasım'da

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği, "Tane tane lezzet, damla damla sağlık" ana temasıyla 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yaklaşık 10 milyon zeytin ağacıyla Ege Bölgesinde önemli bir zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi olan Milas'ta geleneksel hale getirilen şenlik, Kaymakamlık-Belediye-Oda ve Birlikler tarafından destekleniyor.

Milas'ta zeytin ve zeytinyağı üreticisinin bilinçlendirilmesi, soğuk sıkım memecik zeytinyağı üretiminin özendirilmesi, Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımının yapılması ve zeytinyağında markalaşmanın teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği ilk olarak 2013 yılında düzenlenmişti.

Şenlik programı, 2 Kasım Cumartesi günü saat 10’da Hekatomnos Anıt Mezarı’ndan kortej yürüyüşüyle başlayacak ve daha sonra MİFAD tarafından halk oyunları gösterisi düzenlenecek. Halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmaları yapılacak. Şenlik programı, firmaların ürünlerinin sergilendiği standların gezilmesiyle devam edecek.

ZEYTİNYAĞI TADIM EĞİTİMİ

Milas 6. Zeytin Hasat Şenliği kapsamında, Ağaçlıhöyük Mahallesi’nde saat 12.45’te hasat etkinliği düzenlenecek, daha sonra S.S Milas Uykuvadisi Tarımsal Üretim Kooperatifi’ne geçilerek, fabrikada soğuk sıkım izlenecek. Zeytin Hasat Şenliği, Milas Amfi Tiyatro’da Dr. Ender Saraç tarafından gerçekleştirilecek söyleşi ve workshop etkinliği ile devam edecek.

Coğrafi İşaret alan Milas Zeytin ve Zeytinyağlarının tanıtımı Prof. Dr. Aytaç Gümüşkesen tarafından Atapark’ta, Zeytinyağı tadım eğitimi ise Zeytindostu Derneği tarafından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER PANELİ

Şenliğin 2. gün etkinlikleri 3 Kasım Pazar günü saat 10.30’da Çöllüoğlu Handa düzenlenecek fotoğraf ve el sanatları sergisiyle başlayacak, liselerarası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’ndaysa Doç. Dr. Figen Çukur tarafından, “Kırsal Kalkınmada Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yeri ve Önemi” konulu panelin ardından Atapark’ta, Zeytin Dostu Derneği tarafından kaliteli zeytinyağını tanıma programının sunumu yapılacak.

Şenlik, Atapark’ta düzenlenecek olan “Sınır Tanımayan Şefler Derneği” adlı Uluslararası workshop etkinliğiyle sürecek. Workshop’un ardından yine Atapark’ta ilçeler arası yemek yarışması düzenlenecek ve yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Şenlik konser etkinliği ile sona erecek.

milas-zeytin-hasat-senligi-2-3-kasim-da-637104-1.