Milaslı köylüler ağaçlarına sahip çıkmaya devam ediyor

BirGün/ İzmir

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Mevkiinde, Milas Orman İşletme Şefliği tarafından “Endüstriyel plantasyon” olarak belirlenen alanda başlatılan ağaç kesimi Çamköy, İkizköy ve Karacahisar Köylüleri ve sivil toplum örgütlerinin direnişi ile durduruldu.

Bölge halkı projenin tamamen durdurulması için hazırladıkları dilekçeyi yaklaşık 800 imza ile bugün Milas Orman İşletme Şefliği’ne verdiler. Köylüler İşletme Şefliği önünde toplanarak, yapılan ağaç kıyımlarını protesto eden bir basın açıklaması da yaptılar.

MEDYA, KAMU KURUMLARI, SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

İkizköy, Karacahisar, Çamköy halkı adına bir basın açıklaması yapıldı. "28 Kasım Perşembe günü İkizköy Akbelen mevkiinde yer alan, birkaç ay önce Orman İşletmesi tarafından kesilmek üzere damgalanan alanda kesim ihalesi dosyası için deneme kesimi adı altında orman işletmesi tarafından kesim yapıldı. Biz zeytinden, tarladan gelinceye kadar yapılan bu kesimde 14 yetişkin kızılçam ağacımızı kaybettik. Çok üzgünüz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Biz, İkizköy ve çevre köylerin halkı olarak, madene kurban edilmeye çalışılan, içinde anıt ağaçlarında olduğu yerdeki ormanı kestirmemeye kararlıyız! Bu orman, biz yöre köylülerinin canı, kanı. Kaldı ki, bu ormanın hiçbir işe yaramayan, ülkeye maliyeti getirisinden fazla olan termik santrallere kömür yaratmak için kesileceğinin de farkındayız. Ne yazıktır ki hiçbir yetkili çıkıp da bu ormanın neden kesildiğini açıkça dile getirmiyor! Ama biz biliyoruz ve kestimeyeceğiz!

Sonuna kadar hakkımızı arayacağız ve kestimeyeceğiz Yeter diyoruz! Bu sorgusuz sualsiz orman katliamlarına yeter. Havamızın, suyumuzun, yaşamlarımızın kirletilmesine yeter Biz buralıyız ve artık bizi yerimizden yurdumuzdan etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz; burada kalacağız. Bunun için uygulanan tüm yaptırımlara yeter diyoruz.

Buranın havası, suyu Milas, Bodrum, Güllük, havalimanı ve tüm bölgenin, tüm Muğla’nın havası, suyu demek. Hepimizi, kömür karası uğruna, susuz, havasız, yersiz, yurtsuz bırakmak için yapılan tüm planlara yeter."