Kocaeli Vali Yardımcısı olan Abdul Rauf Ulusoy 12 Haziran 2011’deki genel seçimler öncesi Osmaniye Kadirli’nin kaymakamıydı. Memleketi Mersin’den AKP milletvekili aday adayı olmak için Mart 2011’de görevinden istifa etti. Ama AKP onu milletvekili adayı yapmadı.

Militan aday adayı

Bazı vali ve kaymakamlar, iktidardan talimatı aldı.

‘Militan’ sözünden dolayı Berhan Şimşek ve Kılıçdaroğlu aleyhinde suç duyurusunda bulunuyorlar.

Ben en çok Abdul Rauf Ulusoy dava açtı mı ya da açacak mı diye merak ediyorum.

Abdul Rauf Ulusoy kim mi?

Yılların kaymakamı, vali yardımcısı...


Şu an Kocaeli Vali Yardımcısı.

Ama çok ilginç bir özelliği var.

10 yıldır her seçim dönemi memur ceketini çıkartıp siyasetçi kostümünü giyiyor.

Şöyle:

12 Haziran 2011’deki genel seçimler öncesi Osmaniye Kadirli’nin kaymakamıydı.

Memleketi Mersin’den AKP milletvekili aday adayı olmak için Mart 2011’de görevinden istifa etti. Ama AKP onu milletvekili adayı yapmadı.
Yasaya göre; bürokrat seçim için istifa ettikten sonra yerine asaleten başka bir atama yapılmamışsa görevine dönebiliyor. Kadirli Kaymakamlık koltuğu onun için boş bırakılmıştı. Mayıs 2011’de yeniden Kadirli Kaymakamlığı’na döndü. Kendisini Hükümet Konağı önünde alkışlarla karşılayanlara yaptığı konuşmada “Kısmet değilmiş” dedi.

Ancak pes etmemişti.

4 yıl geçti.

7 Haziran 2015 genel seçimleri yaklaşırken Sakarya Vali Yardımcısı’ydı. Bu göreve atanmasının üzerinden bir yıl bile geçmemişken yerel internet sitelerinde “Milletvekilliğine aday olması için üzerinde yoğun baskı var” diye haberler çıkartıyordu.

AKP Mersin Milletvekili aday adayı olmak için Eylül 2015’te yeniden istifa etti.

Memleketi Tarsus’ta yine üzerinde siyasetçi gömleğiyle şöyle konuşuyordu:

“AK Parti’nin bayrağını Tarsus’a dikeceğiz.”

Yine olmadı, milletvekili adayı yapmadılar.

AK Parti yine onu üzmedi. Sakarya Vali Yardımcılığı makamına geri döndü.

Burada yaptığı konuşmada “Kısmette yokmuş, biz yine halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

Vazgeçti mi zannettiniz...

Hayır...

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçmiş ve Devlet Bahçeli’nin çağrısı ile 24 Haziran 2018’de erken seçim yapılması kararı alınmıştı.
Bu kez dört yıl beklemesi gerekmeyen Abdul Rauf Ulusoy çok mutluydu. Her seçim öncesinde yaptığı gibi istifayı bastı ve AKP Mersin Milletvekili aday adayı olarak üçüncü kez memleketine döndü. Partililere şöyle sesleniyordu:

“Hedefimiz AK Partimizi birinci yapmaktır.”

Tahmin etmişsinizdir.

Yine kısmet değildi ve yine istifa ettiği makam onun için boş bekletilmişti.

Çünkü bu adaylıklar iktidara bağlılığını göstermenin de bir yoluydu. Belki yükselmenin anahtarıydı.

Abdul Rauf Ulusoy, kısa süre önce Sakarya’dan Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Acaba pes etti mi?

Hiç sanmıyorum.

24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı etiketleyerek büyük harflerle şu Tweet’i atmıştı:

“Elhamdülillah Türkiye kazandı, İslam alemi kazandı. Yeni bir milat başladı. Yıl 24 Haziran 2018. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yeni yönetim sistemimiz hayırlı olsun.”

Abdul Rauf Ulusoy, şimdi yeni seçimi bekliyor...

YÜKSELİŞİN YOLU

Elbette Abdul Rauf Ulusoy gibi çok örnek var.

Daha başarılılar da bulunuyor.

Örneğin...

İstanbul Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, 2018’de AKP’nin Bingöl milletvekili olmak amacıyla istifa etmişti. Aday yapılmadı ama İstanbul Vali Yardımcısı olarak görevine döndü.

Yerine Adalar’a kaymakam olarak atanan kimdi dersiniz...

2015 genel seçimlerinde Hendek Kaymakamlığı’ndan istifa edip Aksaray AKP milletvekilliği için aday adayı olan Mustafa Ayhan.

Üstelik Adalar Kaymakamı iken AKP’nin sosyal medya hesaplarına yeşil top uygulamasına katılacak kadar tarafını belli etmekten çekinmedi.

AİLE KOZLARI

Son 10 yılda AKP’den aday olan vali ve kaymakamları yazsak bu köşeye sığmaz. Partiye bağlılığı göstermenin bir diğer yolu ise çekirdek aileden aday çıkartmak.

24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Uşak Valisi Salim Demir, işini şansa bırakmadı, hamlesiyle göz doldurdu. Eşi ve üniversite öğrencisi oğlu, Ankara 3. Bölge’den AKP milletvekilliği adaylığı için başvurdular. Valinin yerini sağlamlaştırdığı yorumları yapılmıştı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da henüz 22 yaşındaki kızı Sevde Sena Dağlı’nın adaylığı ile kendini gösterdi. Sevde Sena Dağlı, AKP’nin İstanbul 2. Bölge 26. sıradaki adayı oldu.

Elbette yerel seçimler de yeni fırsatlar sunuyordu partili vali ve kaymakamlar için. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de istifa yağmurları yaşandı.
Ama biri unutulmazdı. İzmir Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AKP’nin Karabağlar başkan adaylığı için istifa etmişti. Aday yapılmadı ancak Buca Kaymakamı olarak atandı. Bu sırada İstanbul seçimleri iptal edilmişti. Kaymakamın, AKP İzmir İl Başkanı ile birlikte İstanbul’a giderek Binali Yıldırım için çalıştığı iddia edildi.

Tüm bunlara, AKP belediye başkan adaylarına mikrofon tutan, AKP’nin gençlik dergisine sponsor olan kaymakamları, AKP il ve ilçe başkanlarıyla sürekli toplantı ve etkinlik yapan valileri, CHP’li milletvekillerine protokolde yer vermeyenleri ekleyin.

Bu bürokratların Berhan Şimşek ve Kılıçdaroğlu’na açacağı davalar çok eğlenceli olacaktır.

Takip edelim.