Yozgat’ta yapılması planlanan millet bahçesi için ‘riskli alan’ ilan edilen bölgede evi bulunan yurttaşlar, projeye karşı çıktı. Yurttaşları ikna etmek amacıyla Belediye Başkanı Köse’nin katılımıyla düzenlenen toplantının adresi AKP İl Başkanlığı oldu

Millet bahçesi için AKP’de ikna turu

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Yozgat'ta şehir merkezine yapılması planlanan millet bahçesi sınırları içinde kalacak Menekşe Evleri’nde yaşayanları ikna turuna çıkıldı. Millet bahçesinin yapımı ile konutları yıkılacak yurttaşları, AKP Milletvekili Yusuf Başer ve parti yöneticileri AKP İl Başkanlığı’nda bir toplantı yaparak ikna etmeye çalıştı. Yozgat’ta yapımı planlanan millet bahçesi projesi için şehir merkezinde bulunan ve Menekşe Evleri olarak bilinen bölge 8 Nisan’da, ‘riskli alan’ ilan edildi. Millet bahçesi projesinin, “Vatandaşların rızası alınarak gönül birliği içerisinde” yapılacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Projeyi tamamladığımızda Yozgat’ımız 2023’e, 2053’e, 2071’e giden yolda bugünkünden çok daha iyi seviyelere gelecektir” dedi. Yozgat Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığında yapılacak projenin, ‘vatandaşların rızası alınarak’ yapılacağı söylense de çok sayıda yurttaş projenin kendilerini mağdur edeceğini belirterek, tepki gösterdi. Projenin yapımının başlanması ile yıkılacak Menekşe Evleri bölgesinde oturan yurttaşlar, evlerinin değerinin çok altında ellerinden alınmak istendiğini ifade etti.

BASKI MI KURULUYOR?

Projeye karşı çıkan yurttaşları ikna etmek için bir toplantı yapıldı. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’nin yer aldığı toplantıya AKP Milletvekili Yusuf Başer’in yanı sıra parti yöneticileri de katıldı. Hak sahiplerini ikna etmek ve ‘orta yolu bulmak’ amacıyla yapılan toplantı, AKP Yozgat İl Başkanlığı’nda düzenlendi. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, “Toplantı AKP binasında yapılarak mağdur vatandaşların üzerinde baskı mı kuruluyor?” diye sordu.

KENDİNİ İL BAŞKANI SANIYOR

“Belediye Başkanı Celal Köse kendisini hâlâ AKP İl Başkanı olarak mı görüyor?” diye soran Keven şunları söyledi: “AKP milletvekili ile birlikte hak sahiplerini parti binasına çağırmakta amacınız nedir? Üzerlerinde baskı mı oluşturuyorsunuz? Bunca hak sahibini yeterince zaten mağdur ettiniz bir de partiye ayağınıza çağırmakta nedir? O zaman Yozgat Belediyesi tabelasını kaldırın oraya da AKP tabelası asın. Yüzlerce insan, ‘Tam karşısına yeni Valilik binası yapıldı evimiz değerlendi’ diye sevinirken Millet Bahçesi uğruna mağdur ediliyor. Ellerinde ki 3+1 evleri alınıyor 2+1 veriliyor bir de üstüne borçlu çıkarılıyor. Bir de toplantıyı parti binasında yapıp hak sahipleri ayaklarına davet ediliyor.”

BAHÇE DEĞİL İSTİHDAM

Keven, Yozgat’ın millet bahçesine değil, istihdama ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Önce satıp yıktığınız fabrikaları üretime kazandırın. Yozgatlıları nasıl olsa hakkını aramaz diye görüp her projede mağdur etmekten vaz geçin” ifadelerini kullandı.