İYİ Parti'nin Merter'deki İstanbul İl Başkanlığı binasına düzenlenen silahlı saldırıya Millet İttifakı'nın liderlerinden tepki geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal, İYİ Parti'ye geçmiş olsun mesajını iletti.

Millet İttifakı'nın liderlerinden İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıya tepki

İYİ Parti'nin Merter'deki İstanbul İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Millet İttifakı'nın oluşturan partilerin liderlerinden silahlı saldırıya tepki geldi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya ilişkin, "Az önce Sayın @meral_aksener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı açıklamada, "İYİ Parti'ye ve Sayın @meral_aksener'e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Saldırının sorumluları derhal bulunup cezalandırılmalıdır. Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise şunları ifade etti: "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor, @iyiparti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; faillerin hukuk önünde hesap vermelerini temenni ediyorum. Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek; umut, huzur ve güven hakim olacak!"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise yaptığı açıklamada, "Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sn. @meral_aksener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da şunları söyledi: "Anadolu'da imam ve cemaat ile ilgili veciz bir ifade vardır! Bu ülkenin, daha doğrusu sadece kendisine oy veren kitlelerin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan tehdit ederse, bir meczup da çıkıp kurşun sıkar! Biz sadece yolsuzluk ve hukuksuzlukla değil sorumsuzlukla da mücadele ediyoruz.Geçmiş olsun @iyiparti @iyiparti_34"