Kriz dönemlerinde hükümetlerde bakan olmak zordur. Hele hele ekonomiden sorumlu bakan sıfatıyla görev yapmak en zorudur!

2022’nin Mart ayı itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanı olan Nurettin Nebati büyük bir özveri isteyen mücadelenin bayraktarı olarak bir cepheden başka bir cepheye fedakârca koşuyor. Bir bakıyorsunuz Cannes’da yabancı yatırımcılara “gelin” diyor:

-Bürokrasiyi birlikte alaşağı edelim!

Ama bu çıkışını partisinin “Yerli ve Milli” ilkesine katiyen zarar vermeden yapıyor.

Yurda dönünce de ayağının tozuyla memleketi Viranşehir’e gidiyor. Orada vatandaşlara hitaben çok güzel umut verici, iç ferahlatıcı konuşmalarla moral dağıtıyor.

Yer sofrasında yöresel yemeklerden yiyerek, ekonominin yere serilmiş vaziyette olduğunu söyleyenlere “iki yıl önce yanıldılar, yine yanılacaklar” diyor.

Kabul etmek gerekir ki Nebati iyi bir hatip. Akıcı konuşuyor. Birbiri ardına sıraladığı cümleler arasında yeterli irtibatın bulunmaması vermek istediği mesajlara halel getirmiyor.

Dinleyicileri onu coşkuyla alkışlıyor. Bu alkışlar Nebati Bakanı coşturuyor:

-Türk Lirası zaten şu anda en zayıf durumda… Vatandaşlarımız rahat olsun. TL daha fazla değer kaybetmez!

Bakanın soyadıyla ekonominin hali arasındaki uyuma dikkat çekenler biraz “münafıkça” da olsa şöyle diyorlar:

-Nebati, bitkisel demek. Ekonomi de bitkisel hayatta olduğuna göre ondan daha iyi bir isim bulunamazdı.

Konuşmalarında verdiği mesajların son derece tanıdık olması değerini azaltmıyor elbette… Bir olacaklarını bütün olacaklarını sonra da Türkiye haline geleceklerini müjdeliyor.

En etkili ve hiç kimsenin aklına gelmeyecek vurguları ise sona saklıyor:

-Bayrak inmez, ezan susmaz!

Bunun hayattaki karşılığını daha farklı okuyanlar da eksik değil:

-Enflasyon inmez, zamlar durmaz!

Kim ne derse desin Nurettin Nebati, çok darbeli parlamenter demokratik hayatın en nüktedan siyasetçileri arasında kendisine özel bir yer açmış bulunuyor.

Ülkenin en zor günlerine Maliye ve Hazine Bakanı Nurettin Nebati iz bırakacak işler yapıyor. Tarihe bu şeklide geçmeyi şimdiden garantiledi:

-Milletin yüzünü güldüren tek bakan!