Bavyera Eyalet Milletvekili Cemal Bozoğlu’nun Augsburg bürosuna taşlı saldırı yapıldı.

Milletvekili bürosuna taşlı saldırı

BİRGÜN / ALMANYA

Almanya'nın Bavyera Eyaletinde ırkçılık karşıtı çalışmalarıyla bilinen Eyalet Milletvekili Cemal Bozoğlu’nun Augsburg’ta bulunan bürosuna taşlı saldırı yapıldı. Sabah büro çalışanları tarafından pencerenin kırıldığının farkedilmesi üzerine dışarıda yapılan araştırma sonucunda 7 adet taş atıldığı tespit edildi. Camdaki kırığın yanında duvarda da taşlardan oluşan hasar olduğu görüldü.

ÖZEL BİR BİRİM ARAŞTIRACAK

Polise yapılan bildirim üzerine olay yerine gelen polise yasal işlem yapılması doğrultusunda şikâyette bulunuldu. Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth ile büroları yan yana olan Cemal Bozoğlu, saldırı hedefinin milletvekilliği bürosu olması nedeniyle soruşturmayı polis özel güvenlik birimi devraldı.

“FAŞİST SALDIRI KENETLENMEMİZİ SAĞLADI”

Konu hakkında açıklama yapan Cemal Bozoğlu ‘’Bu saldırı Augsburg’da bu hafta yaşadığımız ırkçı ve faşizan girişimlerin son halkası oldu. Amaçları şehrimizde birlikte yaşamaktan yana olan insanları sindirip korkutmak. AfD (Almanya için Alternatif) ırkçı partisinden kişilerinde rol oynadığı hakaret tehdit gibi saldırıların sonuncusu büroma yönelik taşlı saldırı oldu. Çok geniş destek ve dayanışmaya yol açan bu saldırı tam tersine etki yaparak kenetlenmemize yol açtı. Alman ve göçmenlerin beraberliği ve dayanışması bu saldırıları boşa çıkarıyor’’ dedi.