Milletvekili maaşı düşürülsün

BirGün/Hatay

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, milletvekilleri yakınlarına getirilmesi planlanan ömür boyu sağlık güvencesi sonrası konuştu. Atay, milletvekillerinin ayrıcalıklarına karşı maaşlarının düşürülmesini teklif etti.

Atay HRT Akdeniz’de Demokrasi Bulvarı programına konuk oldu. Ülke ve yerel gündeme dair konuların konuşulduğu programda Atay’ın HDP’den istifa etmesinden, iç siyasete, AKP’nin politikalarından milletvekillerinin ayrıcalıklı yaşantılarına kadar birçok başlık tartışıldı. Programda 'milletvekilleri ve yakınlarına sağlanan kıyak' başlığı öne çıktı.

Bir yanda vatandaşın enflasyon, zamlar gibi birçok hayat pahalılığı altında hayatını 2 bin lira ile idame ettirmesi, diğer yanda da gösterişli vekil yaşantısının acı bir ülke gerçeği olduğunu söyleyen Atay, vekil maaşlarının yüksek olduğunu, düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Atay’a göre bütün yurttaşlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmeli.

KAYYUMA KARŞI DAYANIŞMA

Barış Atay, programda 31 Mart sürecinde ve sonrasında HDP’ye yönelik saldırıları ve kayyum atamalarını da eleştirdi. “Kürt hareketinin saldırıya uğradığı bir dönemde, kendimizi devrimci olarak tanımlayan insanlar olarak beraber yürümeliydik, bunu da yaptık. Dayanışma zorunluluk” dedi. Atay, HDP’li belediyelere atanan kayyumlar, halk iradesinin gaspı, HDP’li başkanların hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması ve tutuklanmalara karşı dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yaptı.

HEDEF AKP’Yİ YIKMAK

Partisinin izlediği, izleyeceği yol da Atay’ın yanıtladığı sorular arasındaydı. “Hedefimiz halkın örgütlenmesini sağlamak, ekonomik refah, eğitim ve sağlık sisteminin düzelmesi gibi taleplerin gerçekleşmesi için mücadeleyi daha da ileri taşımak” dedi ve “Amacımız AKP’yi yıkmak. Bu sandıkta da olabilir sokakta da olabilir” cümleleriyle özetledi.

Çok tartışılan “Gezi’yi mumla arayacaksınız” çıkışını niye yaptığına da açıklık getirdi. Yaşananların ve yaşatılanların yeni bir Gezi’ye gebe olduğu gerçeğini dile getirdi programda, “Gidişat güzel değil. Eğer bu şekilde devam ederseniz, halk yine sokaklara dökülür” dedi.

EYT’LİLERİN HAKKI GASP EDİLİYOR

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Seçim kaybetsek de yokum” dediği EYT’liler konusu. Bir yandan EYT’lilerin talepleri ve çağrıları sürerken hükümet kapıyı kapalı tutmaya devam ediyor. Atay, taleplere cevap verilmemesini “hak gaspı olarak” niteledi.