AKP'li milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifine göre, milletvekillerinin 'bakmakla yükümlü olmadığı' anne babalarına da ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Milletvekillerinin anne babalarına ücretsiz sağlık hizmeti!

AKP'li milletvekillerinin hazırladığı kanun teklifi kabul edilirse milletvekillerinin bakmakla yükümlü olmadığı anne ve babaları ile 25 yaşından büyük bekar kızlarına ücretsiz sağlık hizmeti gelecek.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, AKP'li milletvekilleri tarafından hazırlanan bir kanun teklifi ile milletvekillerinin bakmakla yükümlü olmadığı ve muhtaç durumda bulunmayan anne ve babaları ile 25 yaşından büyük bekar kızlarına da ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. Düzenlemeden mevcut milletvekilleri ile 3 bin 500 eski vekil ve yüksek yargı mensuplarının anne baba ve 25 yaşından büyük bekar kızları yararlanacak. Rakam eski ve yeni milletvekilleri yakınlarıyla birlikte 14 bin kişiye ulaşıyor.

GÖÇMENLERLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİNİN ARASINA SIKIŞTIRILDI

Milletvekillerine ücretsiz sağlık hizmeti konusunda yeni ayrıcalık getirecek olan düzenleme TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geçerek Genel Kurul gündemine gelen Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili kanun teklifinin arasına sıkıştırıldı. Teklifin 51. maddesiyle milletvekillerinin ödenek, yolluk ve emekliliklerini düzenleyen 3671 sayılı kanunun 4'üncü maddesine dayanılarak TBMM Başkanlık Divanı'na yönetmelik çıkarma yetkisi veriyor. Halen eski ve yeni milletvekilleri ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tüm tedavi masrafları TBMM tarafından karşılanıyor. Ancak anne, baba ve 25 yaşından büyük bekar kızları için ‘Muhtaç olma şartı' aranıyor.

VEKİL BEYANI YETERLİ OLACAK

Teklifi hazırlayan AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik, getirilmek istenen yeni düzenlemeyi şöyle anlattı:

"Milletvekilinin eşi ile anne ve babasının vekil üzerinden tedavi hakkından yararlanabilmesi için bakmakla yükümlü olma şartı var. Ancak uygulamada milletvekilinin eşi ile anne ve babasının muhtaçlık belgesi yerine vekilin beyanı üzerine bakmakla yükümlülük şartına bakılmaksızın, sağlık hakkından yararlandırılması kabul edilmiş ve bu durum Meclis iç denetim raporlarında kanuna aykırı olarak değerlendirilmiştir."

Bazı milletvekillerinden bekar ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olmayan ancak 25 yaşını doldurmuş kız çocuklarına yapılan tedavi giderlerinin yaştan dolayı geri ödemek zorunda kaldığı yönünde şikayetler aldıklarını söyleyen AKP'li Çelik, "Yeni düzenleme özellikle bekâr kız ve engelli çocuklar açısından da önemli olacak” diye konuştu.