Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer, okulların tekrar kapanmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

TRT Haber'de konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Okulların tekrar kapanıp kapanmayacağına ilişkin sorulan soruya yanıt veren Özer, "Öyle bir şey söz konusu değil. İl ve ilçe bazlı önlemleri alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özer'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Okulları yüz yüze eğitim için hazır hale getirdik. Okullarımızın yüz yüze eğitime açılması için Sağlık Bakanlığı ile birlikte alınması gereken önlemlerle ilgili çok kapsamlı bir rehber hazırladık. Öğretmenlerimize de bilgilendirme ve farkındalığı artırmak için ciddi bir eğitim verdik. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız okulları özledi.

Bir haftada 850 bin sınıfın 198'inde yüz yüze eğitime ara verildi.

OKULLARIN TEKRAR KAPANMASI TEKRAR SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ?

Öyle bir şey söz konusu değil. İl ve ilçe bazlı önlemleri alıyoruz. Vakaların yaygınlaşması durumunda vakaların görüldüğü sınıflarla ilgili karar alacağız.

Aşı gönüllülük esasına dayalı olmasına rağmen öğretmenlerin aşılanma oranı Türkiye ortalamasından yüksek. En az bir doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 91'e çıktı.

İki doz aşı olan öğretmenlerin oranı yüzde 78. Öğretmenlerimiz sadece kendi sağlıkları için değil toplumda örnek olma açısından da çok başarılılar.

Öğrencilerle ilgili ne aşı ne PCR zorunluluğu var.

Okulların açık kalması milli güvenlik meselesidir. Şimdi el birliği yapma zamanı. Okulların en son kapanan yerler olması için tüm vatandaşlarımızın fedakarlık yapması gerekiyor.

(15 bin yeni öğretmen atanacak) Şu andaki öğretmen sayımız 1.2 milyon. Cumhurbaşkanımız eğitimin kalitesinin artması yönünde gereken her türlü desteği veriyor. Biz adil olmak durumundayız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2020 ve 2021 KPSS'sine giren tüm öğretmen adaylarımıza bu şansı tanıdık. Süresi geçmemiş olan tüm adaylara başvuru hakkı tanıdık.