AKP'de Ordu Milletvekili aday listesi parti yönetiminde krize neden oldu. AKP Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Binicioğlu'nun Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Ordu'da 1. sıradan aday gösterilmesini tepki göstererek istifa etmesinin ardından şimdi de AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin'den 'istifa' sinyali geldi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in adaylığı AKP’yi karıştırdı: Riskleri üstlenmek istemiyorum

HABER MERKEZİ

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimleri için her büyükşehirde bir bakanı milletvekili adayı yapma stratejisi kapsamında Ordu’da da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk sıradan milletvekili adayı oldu.

Aslen Tokatlı olan Bakan Özer’in AKP Ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak seçilmesi Ordu AKP İl Yönetimi’nde tartışmaları ve istifaları beraberinde getirdi.

Listelerin tesliminden bir gün önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Milletvekili adaylarımız Ordu’dan olsun istiyoruz. Teşkilata sorulsun istiyoruz. Şimdi iki tane il dışı isim söyleniyor" diye çağrıda bulunan AKP Ordu İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Binicioğlu 4.5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin ise, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek,” Sesimizi duyun, istifanın eşiğine geldik” dedi.

"SESİMİZ ULAŞTIRILMIYOR"

Tomakin’in açıklaması şöyle;

"Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.

Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor. Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum."