"Okullarda karneler nasıl alınacak?" sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul ve ortaokul karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Karneler e-okuldan alınabilecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan karnelerle ilgili açıklama geldi. Bakan Selçuk, "Okullarda karneler nasıl alınacak?" sorusuna yanıt verirken ilkokul ve ortaokulda karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini bildirdi.

Okulların açılış tarihi için de Selçuk "Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı" yorumunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda koronavirüs salgını sürecinde uzaktan devam eden eğitime ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık” diye konuştu.

Selçuk, 31 Ağustos’ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerinin ise zorunlu olmadığını aktardı.

Selçuk'un açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"Karneler: Velilerin e-okul sistemiyle karnelerini almasını istiyoruz. İlköğretimde e-okul, lisede randevu ile dağıtılacak.

Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı.

Her çocuğa ulaşacak tedbiri almak vazifemiz. Öğrencilere muhakkak surette telafiye zorlamayız.

Öğretmenlerimizin çok büyük bir kısmı sürece sahip çıktı. Bunu burada ilk kez anlatayım. Bir öğretmenimiz bulunduğu bölgede internet çekmeyince o kasabada internet arayan yer arıyor canlı sınıf yapacak. Karakol bulmuş gidiyor karakola oradaki polisimiz hemen yer veriyorlar.

31 Ağustos’ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimleri zorunlu değil.

Yaz kitapları: Pazartesi, salı tanıtacağız. Hemen illerde, ilçelerde okullardan velilere ulaştıracağız.

İkili eğitim sistemi uygulanır mı?: Neye gereksinim varsa o senaryoyu hayata geçireceğiz.

Bizim sağlıktan önce bir tercihimiz yok. Benim için çocuğun gülümsemesi önemli."

LGS'de virüs önlemleri: Virüse temas eden öğrenci hekim izniyle sınava girer. Sınava girecek hasta öğrencilere ayrı binalar oluşturuldu."

Hafta sonu yapılacak LGS sınavına ilişkin de konuşan Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

“‘Milli Eğitim Bakanı hastanede sınav yapacakmış, hasta çocuğa sınav yapılır mı?’ diyorlar. Bu geçen yıllarda da vardı. Sınava girmek yasal bir hak. Biz bütün hastaları zorla alıyormuşuz gibi bir şeyden söz ediliyor. Yarın akşam mesai bitimine kadar bir velimiz bu konuyla ilgili bir başvuruda bulunduğunda, ki çok az sayıda, biz tedbir almak zorundayız. Hukuka ve sağlığa uygun olmak koşuluyla biz velilerin istediğini yapmalıyız. Bunun tedbirlerini aldık. Ayrı binalar oluşturduk. Merak etmesinler. Velilerimizden de destek bekliyoruz. Biz sınava girecek çocuğa yeni maske vereceğiz. Arada dışarı çıkan çocuğun maskesini yine değiştireceğiz.”