Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan çocuklara izletilen idam sahnesine ilişkin yeni açıklama

Haber Global'de gündeme ait soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimdeki süreci değerlendirirken, okulların tatil sürecini de değerlendirdi.

Adnan Menderes'in idam sahnesinin yayınlanmasının yanlış olduğunu ifade eden Selçuk, "Ders arasında bir etkinlik sırasında oldu. Sanatsal, sportif içerikler konuluyor. Süre dar. Gece yarılarına kadar çalışıldı. İsimlendirmede bir hata olmuş. Ben bu işe Ziya öğretmen olarak bakıyorum. MEB, dünya çapında bir işi neden kötüleştirecek bir şey bilinçli yapsın. Bir yanlışlık oldu. Soruşturma başladı." dedi

Konunun kasıtlı olup olmadığına dair soruya yanıt veren Selçuk, "Hukuk baksın, konuşuruz. Biz eğitsel bakarız." diye konuştu.

Okul tatili ile ilgili soruya da yanıt veren Selçuk, "Hastalık ile ilgili konuşmamız doğru değil. Bilim Kurulu'nun tespitleri önemli. Yarınki toplantıda bir değerlendirme yapılır. Bunun bir veriye dair yapılması önemli." ifadelerini kullandı.

MEB'de virüse yakalanan kimsenin olmadığını söyleyen Selçuk, "Vücut ısılarını ölçüyoruz. Meslek liselerinin maskelerini tek kullanımlık olarak kullanıyor, atıyoruz. Dezenfektanlar her alanda var. Bu süreçte meslek lisesi hayatın içine girdi. Elbise, maske, cihaz, cerrahi maske üretiyoruz. Meslek lisesi yapması gerekeni yapıyor, çok mutluyuz. Duruma bağlı olarak maske kullanıyorum. Genelde dijital ortamda toplanıyoruz. Maske ile toplantı yapıyoruz. Çay servisi falan iptal edilerek yapılıyor toplantılarımız. Çay ocaklarının tamamı kapandı." dedi.

"Dönemin kapatılacağı bir durum da olabilir." diyen Selçuk, "Biz şikayet makamı değiliz. Çözüm makamıyız" dedi.

Sınıf geçme ile ilgili detayları değerlendiren Selçuk, "İlk dönem ki notları var. İkinci dönemden bazı veriler var. Bunların hepsi masada. Çocukları yerleştirmek için bir sınavı mutlaka yapacağız. Tüm senaryolar masada. Kararları zamanla açıklayacağız" ifadelerini kullandı.