Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Kasım'a bayram dedi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda okullarda Atatürk ve Uygarlık konulu resim, șiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Etkinliği okullara duyurdu ve ilçe derecesine girecek eserlere ödüllerin ‘Bayram’ günü verileceğini bildirdi.

Bayramiç Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yılı için resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Yarışmanın duyurusunu yapan ilçe MEM, ödüllerin verileceği 10 Kasım tarihini 'Bayram günü' olarak belirtti. Duyuruda geçen bu ifade tepkiye neden oldu.

Soruşturma başlatıldı

Çanakkale İl MEM konuya ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle "Atatürk ve Uygarlık" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiştir. Yarışma koşullarının okullarımıza tebliğ edildiği yazışmadaki 'ifade hatası' henüz kamuoyuna yansımadan düzeltilmiş, yazışmalar güncellenmiş ve sorumlular uyarılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

milli-egitim-mudurlugu-10-kasim-a-bayram-dedi-645887-1.