Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, eski AKP Elazığ Milletvekili ve şimdiki Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’ın FETÖ’nün örgüt toplantılarına katıldığına yönelik tanık ifadesini yazdı. Pehlivan, polislerce imzalanmış belgede yer alanları da aktardı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hakkında ‘FETÖ’nün örgüt toplantılarına katıldı’ iddiası

Barış Pehlivan bugünkü yazısında, Elazığ'daki bir FETÖ davasındaki itirafçı olan sanığın ifadelerine yer verdi. 15 Temmuz’dan sonra tutuklanan ve 22 ay hapiste kalan ismin itiraflarını aktaran Pehlivan, eski AKP milletvekili ve şimdilerde Milli Savunma Bakan Yardımcısı olan Şuay Alpay'ın örgüt toplantılarına katıldığına dair ifade verildiğini anlattı.

Yazıda, konuyla ilgili Pehlivan'a konuşan itirafçı ismin, "onlar oldu şerefli, biz olduk şerefsiz" dediği de aktarıldı.

Pehlivan, masasındaki notta yazılanları şöyle aktardı:

“Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15.12.2021 tarih ve 2021/276 esas sayılı müzekkereleri ekinde sanık M.U’nun yazılı beyanında; ‘Şuay Alpay’ şeklinde beyanda bulunduğu şahsın kamuoyunca bilinen ve açık kaynaktan yapılan araştırmalarda Milli Savunma Bakan Yardımcısı olduğu tespit edilmiştir.”

22 İSİM SAYDI, BİRİ ALPAY’DI

“M.U., yargılandığı Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dört sayfadan oluşan bir itiraf dilekçesi verdi. Yıllarca içinde bulunduğu örgüte dair bildiklerini anlattı. İtirafların bir yerinde ‘Cemaat, sohbet çerçevesinde örgütlenen bir yapıydı” ifadesini kullandı. Ve “2009 sonrasında cemaat sohbetlerinde gördüğüm insanlar şunlardı’ diyerek 22 kişinin ismini açıkladı.

İşte o isimlerden biri de ‘Elazığ eski milletvekili’ diye tanıttığı Şuay Alpay’dı.

Emniyet bu itiraflara dair yaklaşık iki hafta önce M.U’nun ifadesini aldı. Önüne fotoğraflar koydu, teşhis yaptırdı. Ve sonunda, girişte aktardığım tespit tutanağını kayda geçti: Elazığ’da FETÖ sohbetlerine katıldığı ileri sürülen Şuay Alpay, bugün Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Evet, çok çarpıcı bir iddiaydı bu.”

ALPAY’DAN AÇIKLAMA

Pehlivan, söz konusu iddiaların ardından Şuay Alpay’a ulaştığını aktardı.

Alpay, pehlivan’a şunları söyledi:

“M.U. isimli ve itirafçı olduğunu ifade ettiğiniz şahsın bu ifadesi ahlaksız ve açık iftiradır. Asla bunların sohbet toplantılarına katılmadım ve bunlarla hiçbir işim olmadı. Benim siyasi çizgim ve yıllar içinde değişmeyen tavrım ve duruşum, Elazığ başta olmak üzere görev yaptığım ya da bulunduğum yerlerdeki, tabir yerinde ise 7’den 70’e herkes tarafından bilinir. FETÖ karşıtlığım ve bunlara karşı fikrim ve duruşumda tereddüte neden olacak en küçük bir duraksama olmamıştır. Bu konu ile ilgili tarafıma ulaşmış hiçbir tebligat ya da çağrı söz konusu değildir.”