Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu başvuru sonuçları binlerce vatandaşlın erişimine açıldı. Sonuçlara bakan binlerce kişi Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu sınavlarının ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu sınavı ne zaman yapılacak?

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu başvuru sonuçları açıklandı

Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim görerek silahlı kuvvetlerde görev almak isteyen vatandaşların merakla beklediği sonuçlar, bakanlığın internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı.

BU BİLGİLERİ OKUMADAN SINAVA GİTMEYİN

1. Harp Okulları öğrenci temin faaliyeti kapsamında başvuran adayların başvuruları ve tercihleri değerlendirilmiştir.

2. Başvuran adaylardan; YGS 1-2 (En yüksek olan) ve YGS 4-5-6 (En yüksek olan) puan türleri dikkate alınarak en yüksekten itibaren sıralanmıştır.

3. Baraj puanları;

Erkek Adaylar için : YGS 1-2 Puan Türünden 212,80046 ve üzeri / YGS 4-5-6 Puan Türünden 254,58316 ve üzeri /

Kadın Adaylar için : YGS 1-2 Puan Türünden 350,15878 ve üzeri / YGS 4-5-6 Puan Türünden 354,48338 ve üzeri / olan adaylar sınavlara çağırılmıştır.

4. Şehit/Gazi çocuğu olan adaylardan; puanı belirtilen baraj puanın %90’ı ve fazlası olan adaylara da Şehit-Gazi Kontenjanından çağrı yapılmıştır.

5. Adayların tercihleri; aldıkları puanlar incelenerek Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu kontenjanlarına göre UYGUN/UYGUN DEĞİL olarak belirlenmiştir.

6. Hava Harp Okulu tercihi “UYGUN” olarak çağrı yapılan adaylardan kontenjan miktarı kadar aday Psikomotor Testine alınacak, başarılı olan adaylardan belirlenen sayı kadarı Öğrenci Seçme Uçuşuna(ÖSU) planlanacaktır.

7. Sınavlar, Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde 19 Haziran -19 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

8. Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Ön Fiziki Kontrol, Psikomotor (HHO adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), Mülakat, aşamalarından başarı ile geçen adaylar Sağlık Muayenesi için hastaneye sevk edilecektir.

9. Seçim aşamaları;

1’inci gün : Evrak Kontrolü, Kişilik Testi, Ön Fiziki Kontrol (HHO ilk tercih olan adaylar için Psikomotor Testi) ve Fiziki Yeterlilik Testi.

2’nci gün : Mülakat, Aday Tanıma (Güvenlik Soruşturma Formlarının teslimi).

3’üncü gün : Sağlık Muayenesi işlemleri başlatılacaktır.

10. Seçim aşamaları her bir aday için 4-5 gün sürebilecektir.

11. Adayların, birinci gün Fiziki Yeterlilik testi yapılacağından gelişlerinde Spor kıyafeti (Eşofman, Spor Şortu veya tayt, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) giyinmiş olarak gelmeleri gerekmektedir.

12. Adayların 2 suret Güvenlik Soruşturma Formunu talimata uygun olarak doldurmaları, bilgisayarda resim eklendikten sonra A4 boyutunda kağıda arkalı önlü renkli çıktı alarak gelmeleri gerekmektedir. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formuna ulaşmak için tıklayınız…Doldurma talimatına ulaşmak için tıklayınız…

13. Şehit, Malul gazi ve muharip gazi çocuğu olanların Şehit, Malul gazi ve muharip gazi çocuğu olduğunu gösterir belgenin (Şehit/Gazi Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.) aslı ve fotokopisini getirmeleri gerekmektedir.

14. Nüfus Cüzdanı veya geçerli kimlik belgesi ve fotokopisi.

15. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi.

16. YGS Sonuç Belgesi

17. Adli Sicil Kaydı ve Kesinleşme Şerhi (Adli Olarak Kaydı Olduğu Tespit edilen Adaylardan İstenecektir.)

18. Harp Okulu Sınavlarına çağrılmış ortak adayların sınav sonuçları Astsubay Meslek Yüksek Okulları (MYO) sınavlarında da geçerli sayılacak ve MYO sınav çağrısı yapılmayacak ancak değerlendirmeye alınacaktır.(Bando MYO hariçtir.)

19. Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

20. Çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde hazır bulunacaklardır.

21. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir. Sınava gelirken cep telefonu getirmeyiniz.


Milli Savunma Üniversitesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"İkinci seçim aşamalarında başarılı olan adaylara ait, fiziki yeterlilik testleri ve mülakat aşamasında aldıkları puanlar ile LYS türlerinde aldıkları puanlar dikkate alınarak oluşturulan “Aday Sıralama Puanları” tespit edilecektir. İkinci Seçim Aşaması sonuçları, LYS sonuçlarının açıklanmasını müteakip www.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir.

Aday Sıralama Puanlarına göre değerlendirilerek kontenjana giren ve sevk edildikleri hastanelerden “Sağlık Muayenesi” bölümünde belirtilen olumlu sağlık raporunu alan adayların kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıtlar Harp Okullarında yapılacak olup, adaylar İntibak Eğitimini müteakip Harp Okulu eğitim ve öğrenimine başlayacaklardır. Kesin kayıt için adaylardan istenecek belgeler ikinci seçim aşaması sonuçlarının açıklandığı tarihte www.msb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Başvuru şartlarında belirlenen puan türlerine göre adayların LYS Puanı, FYT ve Mülakat puanları esas alınarak Aday Sıralama Puanları hesaplanacaktır. Adaylar tercihlerine göre kontenjan sayıları dikkate alınarak harp okullarına yerleştirilecektir. HHO’na ÖSU’da başarılı olup, kontenjana giren adaylar yerleştirilecektir. ÖSU’dan elenip KHO ve DHO tercihleri bulunan adaylar kontenjanlara girmeleri halinde ilgili okullara yerleştirilecektir.

Seçim aşamalarında başarılı olan şehit, malul gazi ve muharip gazi çocukları 2017 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na katılmış ve ÖSYM tarafından belirlenen taban puanı (180 ve üzeri) almış olanlar, yerleştirme için Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na katılmış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın % 5’i kadarı harp okullarına kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5’lik kontenjanın dışında tutulurlar.

Sınavlarda başarılı olmuş adaylardan harp okulu bölümlerine alınacak kontenjan sayısı kadar aday yerleştirmesi yapılacaktır. Kontenjana giremeyen adaylar yedek olarak belirlenecek ihtiyaç halinde çağrı yapılabilecektir. Seçim aşamalarına katılıp başarılı olmak (ÖSU dâhil) adayın yerleştirmeye hak kazandığı anlamına gelmez.

2017-2018 eğitim öğretim yılında Harp Okulu 1’inci Sınıf ve Hazırlık (İngilizce) Sınıfında eğitim görmek üzere temin edilen öğrenciler intibak eğitimi başlangıcında Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tarafından İngilizce Seviye Tespit Sınavına tabi tutulacak ve yapılacak sıralamaya ve kontenjanlara göre idarenin ihtiyaçları esas alınarak adaylar birinci sınıf ve hazırlık sınıfı olarak belirlenecektir.

Yukarıda belirtilen faaliyetlerle ilgili tüm duyuru, açıklamalar ve değişiklikler zamanı geldikçe internet sitemizde (www.msb.gov.tr) yayımlanacaktır. İnternet sitemizden duyuru ve açıklamaları takip etmeniz faydanıza olacaktır."