Milli Takım’ın patronu Bogdan Tanjeviç’in yaptıklarını çözmekte zorluk çekiyorum. İcraatlarını, kadroya davet ettiği oyuncuları değerlendiyorum ve Avrupa şampiyonası için milli takımın hiç de iyi sinyaller vermediğini görüyorum...

Milli Takım’ın patronu Bogdan Tanjeviç’in yaptıklarını çözmekte zorluk çekiyorum. İcraatlarını, kadroya davet ettiği oyuncuları değerlendiyorum ve Avrupa şampiyonası için milli takımın hiç de iyi sinyaller vermediğini görüyorum. Maçların başlamasına 2 aydan biraz fazla zaman kalmışken, takımın iskeleti hâlâ oturmuş değil. Takım, tam kadro olarak çalışma fırsatını yakalayamamış durumda. Tam kadro çalışamassanız takımdaki eksikleri nasıl tespit edeceksiniz Sayın Tanjeviç? NBA’den ve Avrupa’dan takıma katılacak oyuncularla, ülkemizde forma giyen oyuncuları aynı anda oynatma becerisini milli takım yetkilileri bir türlü gösteremedi. Kadroda kendi takımlarında bile doğru dürüst süre alamamış, milli takımın Avrupa Şampiyonası’nın yükünü kaldıramaycak oyuncular var. Zaten büyük bir olasılıkla bu oyuncuların çoğu Sırbistan Karadağ’daki Avrupa Şampiyonası’na götürülmeyecek.

O zaman neden esas kadroyu oluşturan tüm oyuncular bir araya getirilmiyor? Milli takım ardı ardına başarısız sonuçlar almaya devam ediyor. Takıma eleştiriler gelince Sayın Tanjeviç: ‘Bu hazırlık turnuvası idi. Genç oyuncuları denedim. Geleceğin takımını yaratıyorum’ gibi mazeretlerin ardına sığındı. Bana göre oynattığı oyuncuların hiçbiri geleceğin milli takımnda yer alamaz ya, hadi neyse. Bu başarısızlığın arkasından gelen Akdeniz Olimpiyatları’ nda da tam bir fiyasko yaşadık. Kadroları nda as oyuncularından hiç biri bile bulunmayan ülkeler arasında bir madalya bile alamadık.

Bu sefer mazeret yine hazır. ‘İşte bu hazırlık turnuvası idi. Kimse iyi oyuncularını getirmedi. Biz de eksik kadro ile gelince ancak bu kadar başarı sağlayabildik’. Peki efendim bizim bu takım ne zaman bir arada oynama fırsatı bulacak ? Avrupa şampiyonası için geri sayım başladı bile. Daha biz tam olarak hazırlanamadık. Hâlâ Mehmet’i, Hidayet’i ve Mirsad’ı, İbrahim’i bir arada oynarken göremedik. Diğer arkadaşları ile nasıl bir uyum içinde olacaklarını anlayamadık. Ama bu arada bol bol nikah ve düğün ve en son da Hidayet’in askere gitmesine şahit olduk. Turnuvada oynayacak oyuncuları bol bol magazin basınında görürken forma giyme olasılıkları çok az olan oyuncuları da maçlarda seyrettik. Bence bu as oyuncular milli takımı biraz ihmal ediyorlar. Teknik heyet de buna bir önlem almıyor veya alamıyor.

Ama bu iş böyle giderse bunun sonu Avrupa Şampiyonası’nda hüsran olur. Bu takımın omuzlarında Avrupa ikinciliği apoletleri olduğunu Tanjeviç dahil hiç kimse unutmasın. Biz onlardan daha büyük başarılar bekliyoruz. Ancak başarı böyle bölük pörçük çalışarak gelmez. Bir an önce takım tam kadro çalışmalara başlamalı ve her başarısızlıkta: ‘Telaşlanmayın daha hazı rlık dönemindeyiz’ denmemeli. Eksikleri görüp gidermenin yollarını aranmalı. Yoksa Avrupa Şampiyonası’nda büyük bir hayal kırıklığı bizi bekliyor. Benden söylemesi.Testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur.