Milliyet'ten Haldun Taner Öykü Ödülü için geri adım

Milliyet gazetesi tarafından verilen Haldun Taner Öykü Ödülü, geçen yıl mayıs ayında yapılan jüri toplantısıyla Ömür İlkim Demir’in “Muhtelif Evhamlar Kitabı” adlı eserine değer görülmüş ancak bugüne kadar ödül sahibine sunulmamıştı. Milliyet bu yanlıştan geri döndü. Ödül, 31 Ocak’ta, gazete binasında yapılacak törenle sahibine sunulacak.

Milliyet gazetesi, geçen mayıs ayından bu yana, gelenek öyle olmasına karşın Ömür İlkim Demir’i arayarak bilgi vermemiş, olayı duyuran haberimiz aracılığıyla, yazar ödüle değer görüldüğünü öğrenmişti. Gazete, bugün yazarı arayarak törenin yapılacağını iletti.

Haldun Taner öykü ödülünün seçici kurulu, Nursel Duruel, Semih Gümüş, Hande Gündüz, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Handan İnci, Ayfer Tunç ile onursal üye olarak Taner’in eşi Demet Taner’den oluşuyor.

Ödülün sekretaryasını yürüten Filiz Aygündüz, 25 Kasım’da Kültür Servisi'nde yayımlanan “Haldun Taner Öykü Ödülü bu yıl hikâye mi oldu?” başlıklı haberi için “Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiği” gerekçesiyle gecikme yaşandığını söylemişti.

Öte yandan, yine Milliyet gazetesi tarafından, Abdi İpekçi adına verilen gazetecilik ödülleri de henüz sahiplerine sunulmadı.

“Muhtelif Evhamlar Kitabı”, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

Kaynak: Kültür Servisi