Milliyetçiler Dayanışma Platformu, cumhurbaşkanı seçimi 2. turunda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Milliyetçiler Dayanışma Platformu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Milliyetçiler Dayanışma Platformu adına Yaşar Okuyan, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde ortak basın açıklaması düzenledi. Toplantıya; Yaşar Okuyan, Salih Dilek, Salih Kılıç, Mesude Atılgan ve Mustafa Aydın katıldı.

Yaşar Okuyan, şunları söyledi:

“Sinan Oğan’ın yaptığı milliyetçi arkadaşlarımızda büyük bir infial yaratmıştır. Birinci turda ben ve benim gibi birçok arkadaş Sinan Oğan’a oy verdik. Milletvekili seçiminde yine Zafer Partisi’ne oy verdik. Sinan Oğan’ın son yaptığı hamle bizim kesimde, milliyetçi arkadaşlarımızda büyük bir infial yaratmıştır. Seçime gitmeme, katılmama daha ön plana çıktı. Kişisel değil, kişisel eleştirilerimiz hepimizin oldu. Bunları bir tarafa koyalım milliyetçilerin dağınıklığını önlemek için ortak kararda hepimiz buluşalım.

Bu prensiple yaptığımız araştırmaların sonucunda da demin söylediğim gibi Türkiye’nin genelindeki ulaştığımız arkadaşlarımızın ortak kararıyla biz bu konuda, bizi bu konuya iten de Sayın Genel Başkan ve partisi olmuştur. Gerçekten boşluğa düştük. Milliyetçiler olarak söylüyorum ama Zafer Partisi, Ata İttifakı olarak değerlendirmiştik. Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı olduğu için Sinan Oğan’a ben ve benim gibi arkadaşlar oy verdik. O, enteresan bir çizgide devam ediyor. Allah yolunu açık etsin."


Milliyetçiler Dayanışma Platformu’nun desteği için teşekkür eden Ümit Özdağ ile şöyle konuştu: 

"Türkiye, 'göçmenistan' olacak mı yoksa Türkiye, Türkiye olarak mı kalacak? Bunu bir referandum olarak görüyoruz. Sadece Türkiye’nin örtülü istilasına ‘hayır’ demekle kalmayacaksınız aynı zamanda terör örgütleriyle etkili, stratejik, uzun vadeli bir mücadelenin de yaşama geçirilmesine şahit olacaksınız."