Erdoğan, AKP döneminde üniversite sayısının artırılmasıyla övünürken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi: “Okullar arasındaki imkân farkı olması gerekenin çok üzerinde”

Millî Eğitim Bakanı’ndan üniversitelere dair itiraf: İmkân farkı çok fazla

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi dönemlerinde üniversite sayısının 76'dan 207'ye çıkarmakla övünürken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan, bu üniversitelerin niteliğine dair dikkat çeken bir açıklama geldi. Selçuk, “Okullar arasındaki imkân farkı olması gerekenin çok üzerinde” dedi.

Selçuk, Hürriyet’ten Gamze Kolcu ve Hande Fırat’a konuştu.

Türkiye'de üniversitelerde olan yığılmanın önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Selçuk, “Asıl meslek liselerini güçlendirerek üniversitedeki yığılmayı azaltmak istiyoruz. Üniversite öğrencisi sayısı çoksa o ülkede sorun vardır. Herkes üniversite okumak zorunda değil. Meslek liselerine karşı oluşan olumsuz yargıyı da yönetebiliriz. Otellerde onlarca okul açtık, yüksek puanlı öğrenciler o okullara başvuruyor. İTÜ Teknopark okuluna girmeye çalışıyor öğrenciler. İş garantili okullar bunlar” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, eğitimde sınavsız sistemi tercih ettiğini söyledi. Selçuk, “Birdenbire sınav kalksın, herkes istediği yere girsin bu mümkün değil. Okullar arasındaki imkân farkı olması gerekenin çok üzerinde” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, daha önce yaptığı açıklamalarda AKP döneminde üniversitelerin sayısının artırılmasıyla övünmüştü. Erdoğan, “Üniversite sayısının 76'dan 207'ye, öğrenci sayısının 1,6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması bu başarının en bariz ifadesidir” demişti.